Xperia XA ve XA Ultra

Sony Xperia XA ve XA Ultra Güncelleme Müjdesi Geldi

Xperia XA ve XA Ultra akıllı telefonları için durdurulan güncelleme yeniden başlatıldı. Xperia XA ve XA Ultra serisi için yeni güncellemelerin performans sorunlarının giderildiği belirtildi. Tüm sorunların giderilmesinin ardından güncellemenin yeniden verilmeye başlandığı açıklandı. Peki güncelleme ne zaman tamamlanacak? İşte tüm detaylarıyla yeni güncelleme için verilen karar.

Google ile yazılım anlaşmaları yapan teknoloji devi Sony, kısa süre önce yeni seri akıllı telefonları için güncelleme furyası başlatmıştı. Üstelik sadece yeni seri akıllı telefonları için değil bunun yanında bazı eski modelleri içinde yeni güncellemeler yayınlayan Sony, yaptığı son anlaşmalar sonrasında ise güncellemelerini çok kısa bir süre içerisinde yaymaya başlamıştı.

Teknoloji devinin attığı bu adımlar Xperia serilerine gösterilen ilginin de artmasını sağlamıştı. Son olarak Xperia XA ve XA Ultra modelleri içi yeni Android Nougat güncellemelerinin geleceği açıklanmıştı. Yeni güncellemeler ne zaman gelecek derken bir anda Sony tarafından verilen haberde ise güncellemelerin durdurulduğu açıklandı.

Şok bir karar ile durdurulan güncellemenin haberlerine de sitemizde yer vermiştik. Güncellemenin durdurulmasına neden olan sorun içinse yapılan açıklama performans sorunları işaret edilmişti. Testlerde performans konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığı ve bu nedenle sorunların çözülmesine kadar ara verildiği açıklanmıştı.

Xperia XA ve XA Ultra

Xperia XA ve XA Ultra Android Nougat Güncellemesi Yeniden Başlıyor

Sony tarafından yapılan Xperia XA ve XA Ultra açıklaması, kullanıcıların adeta hevesini kursağında bıraktı. Yeni güncelleme kısa sürede gelmez derken, Sony durumun bu kadar ciddi olmadığını açıkladı ve sonunda güncellemenin yeniden başladığı duyuruldu. Yapılan duyuruyla beraber Android Nougat güncellemesinin kaldığı yerden devam ettiğini gördük.

Xperia XA ve XA Ultra için güncellemeler yeniden dağıtılmaya başlandı. Seri için güncellemelerin ne zaman tamamlanacağı konusunda ise henüz bir bilgi yok. Fakat bu sürenin çok uzun sürmeyeceği ve Xperia XA ve XA Ultra güncellemesinin tüm telefonlar için yayınlanacağı bilgisi de aktarıldı. Sürüm notlarının açıklanmasından sonra netlik kazanması beklenen yeni özelliklerinde kısa süre sonra açıklanacağını biliyoruz.