xa ultra nougat 1

Sony, Xperia XA ve XA Ultra için Nougat güncellemesini durdurdu

Sony kısa süre önce başlatmış olduğu Xperia XA ve XA Ultra cihazları için Nougat güncellemesine ani bir kararla dur dedi. İşte konu hakkında tüm detaylar.

Akıllı telefon pazarında çok önemli bir yere sahip olan Sony, güncellemeler konusunda özellikle son zamanlarda çok iyi işler başarmıştı. Japon merkezli olan marka Android güncellemeleri sunmayı her seferinde başarıyor ve güncel sürümü kullanıcılarıyla sunuyor. Ancak geçtiğimiz hafta Xperia XA ve XA Ultra için Android Nougat güncellemesini duyurmuştu. Yayınlanan güncelleme Android Nougat güncellemesi olup kısa süre içerisinde güncelleme durduruldu ve geri çekildi.

Sony çok fazla geçmeden konu hakkında ilk açıklamalarını yaptı. Teknoloji devi açıklamaları şöyleydi: “Xperia XA ve Xperia XA Ultra için kısa süre önce dağıtımına başlanılan Android Nougat güncellemesinde bazı tutarsızlıklar tespit ettik. Bazı kullanıcıların güncelleme esnasında veri kaybı yaşadığına dair şikayetler aldık. Mevcut şartlar doğrultusunda güncellemeyi duraklatmaya karar verdik. En kısa süre içerisinde bahse konu iki cihaz için Android Nougat güncellemesi tekrardan dağıtılmaya başlanacak”

xperia xa android

Sony Kullanıcıları Düşünüyor!

Sony’nin almış oluduğu yeni karar tam anlamıyla kullanıcıları korumak için geliyor desek yeridir. Çünkü güncelleme sırasında yaşanacak sorunlar elbette cihazlarınıza zarar verebilir. Bu bakımdan Sony kullanıcıları düşünüp güncellemeyi duraklatma kararını yansıttı. Böylelikle oluşan sıkıntılar çözüme kavuşturulup daha sonra yeniden güncellemenin dağıtılacağı düşünülüyor.