Sony PlayStation VR paketinin 50 dolari karsiliyor
LOS ANGELES, CA - JUNE 14: Attendees participate in VR virtual reality demos during E3 Electronic Entertainment Expo 2016 at Los Angeles Convention Center on June 14, 2016 in Los Angeles, California. (Photo by Daniel Boczarski/WireImage)

Sony, PlayStation VR paketinin 50 doları karşılıyor

Sanal gerçeklik adına duyduğumuz ilk ürünler ilk çıktıklarında fiyat bakımında kursağımızda kalmıştı. Şimdi ise her geçtiğimiz gün bir ucuzluk bir indirim daha geliyor. Yeni indirim PS VR’ye geldi. Üstelik 50 dolar…

Sony kısa süre önce PlayStation VR’de ABD ve Kana üzerinde kulaklık seti ve PS kamerayı 399 dolar etiket fiyatına ve Move hareket kontrol ürünlerini içeren tam paketi 499 dolardan 449 dolara kadar düşüren yeni bir paketi duyurdu. Üstelik Sony artık kulaklığı tek satmayacak.

Sony için kulaklıklı mikrofon setini kamerasız satmak hiçbir anlam ifade etmediğinden 399 dolar seviyesinde durduğu fiyat noktası rekabeti tatmin edici bir ölçüde azaltmayı başardı. Sony geçtiğimiz sene pazara sunduğu bir milyondan fazla PlayStation VR kulaklığını satacağını kısa bir süre önce duyurdu ve fiyatında dikkat çeken bir hamle yaptı.

Kısa süre önce fiyat düşüşü yapan Sony, PS VR kulaklık setinde önemli düşüşler kaydeden Oculus Rift ve HTC Vive gibi kulaklık konusunda rekabetçi olan şirketler arası bağı dengede tutmak istediğini gösterdi.

Sony’nin yapmış olduğu bu hamle veya yeni karar kendisi adına oldukça büyük avantaj sağlıyor. Hem pazar hem de yükseltmek adına yol katledecek olan şirket ilerleyen günlerde yeni paketleri kullanıcılara sunmaya başlayacak.

Paketler çok avantajlı duruyor ve 50 dolara kadar ciddi bir indirimin yapıldığı görülüyor. Bu set indirimleri Sony’nin stokları tüketmesi ve ciddi bir gelir kaydetmesini sağlayacak.