Siri

Siri, bir hatadan dolayı soru soranlara ‘küfür ediyor’

Siri, iki kere üst üste “mother” kelimesinin tanımlanması istendiğinde soruyu soran kişiye ilginç bir şekilde küfürle karşılık veriyor. Bu küfürlü cevabın yazılımdaki bir hatadan kaynaklandığı dile getirildi.

Apple’ın dijital asistanı Siri’nin şimdi de yazılımındaki bir hatadan ötürü kullanıcılarla uygunsuz kelimeler kullanarak konuştuğu ortaya çıktı. Reddit’teki Apple kullanıcılarının fark ettiği hata, dijital asistana üst üste iki defa “mother” kelimesini tanımalaması istendiğinde ortaya çıkıyor. İlk soruda istenildiği üzere kelimenin tanımını yapan dijital asistan, ikincisinde “it means, short for ‘motherfucker.” şeklinde cevap veriyor.

Bu ilginç ve komik hatanın ortaya çıkmasının ardından dünyanın dört bir yanında Apple kullanıcıları telefonlarında test yapmaya başladı. Avustralyalı kullanıcılar da dahil olmak üzere İngilizce dilinin kullanıldığı birçok ülkede Siri’nin soruyu aynı şekilde cevapladığı görüldü.

Dijital asistanın internet üzerinden araştırma yaparak böyle bir yanıta ulaşmış olabileceği söyleniyor. Apple henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı.