Şimdiye Kadarki En Detaylı Güneş Lekesi Fotoğrafı Çekildi

Şimdiye Kadarki En Detaylı Güneş Lekesi Fotoğrafı Çekildi

Uzay insanlık tarihinde hep en çok merak edilen bilinmeyenlerden biridir. Uzaya ait fotoğraflar, bilgiler ve görüntüler insanları her zaman çok heyecanlandırmıştır. 2021 yılının en çok beklenen ve herkesi çok fazla beklentiye sokan teleskop Daniel K. Inouye Güneş Teleskobu, dünya tarihinde en detaylı Güneş lekesi fotoğrafını elde etti. Şimdiden büyük başarı yakalayan teleskop ileri de daha iyi görüntüler elde edebilecek.

Teleskobun elde ettiği bu çarpıcı ve son derece detaylı fotoğrafı bilim adamları internet aracılığı ile paylaştı ve bu görüntü internet kullanıcılarını çok fazla etkiledi. Bu ayrıntılı ve muazzam fotoğraflar çeken teleskop Daniel K. Inouye Güneş Teleskobu Hawaii’ye bağlı olan Maui adasında yer alıyor. Güneş yüzeyinde yer alan 20 kilometreye kadar dahi olan küçük ya da büyük fark etmeksizin bütün manyetik yapıları gösterebiliyor. Şimdiden bu kadar ayrıntılı fotoğraf çeken teleskop ileride daha başarılı fotoğraflara imza atacak.

TeknoEkip 123321 8

Güneş’in Büyüleyici Görüntüsü

Güneş yüzeyine ait olan bu görüntü Güneş’in tamamını değil bir kısmını kapsıyor. Yaklaşık olarak 16.100 kilometrelik genişliğe sahip olan bu bölüm dahi Dünya’yı kolayca kaplayacak büyüklüğe sahiptir. Güneş’e ait olan bu fotoğraf incelendiği zaman dış tarafların aydınlık, iç tarafların ise karanlık olduğu kolayca fark edilmektedir.

Güneş’e ait olan fotoğrafta ki karanlık yerler ısının yüzeye ulaşmasına engel olan manyetik alanın ne kadar yoğun olduğunu göstermektedir. Karanlık olarak gözlenen bölgede ki sıcaklık aydınlık kısımdan daha azdır. Fakat buna rağmen buranın sıcaklığı bile 4.100 santigrat dereceden daha fazla bir sıcaklığa sahiptir. Az sıcaklığa sahip olan bölgede ki ısı bile insanı ya da herhangi bir canlıyı öldürecek kadar sıcaktır. NFS tarafından verilen bilgilere göre ise bu karanlık bölgeden uzanan çizgiler, yoğun olan manyetik alanların ve aşağıda yer alan ve kaynayan sıcak gazlar parçalarının bir araya gelerek oluşturduğu sıcak ve soğuk gaz katmanlarını göstermektedir. İleride çekilecek olan fotoğraflar da Güneş ya da diğer gezegenler hakkında daha detaylı bilgilere ve daha detaylı görsellere ulaşmak mümkün olacak.