Smart-Switch-Samsung

Samsung Smart Switch Nedir? Nasıl Kullanılır?

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte yeni cihazlara geçiş yapıyoruz dolayısı ile cihazlar arası veri transferinin de hızlı ve kolay olması gerekiyor. Bunu sağlayan uygulamalardan biri de Samsung Smart Switch uygulaması. Samsung Smart Switch nedir? nasıl kullanılacağını sizlere aktarıyoruz.

Smart Switch nedir?

Samsung Smart Switch uygulaması cihazlar arası veri transferi yapılmasını sağlayan bir  uygulamadır. Aynı zamanda cihazınızda yer alan verilerin yedeklenebilmesini ve geri yüklenebilmesini de sağlar. Yazılım güncellemesi ve veri senkronizasyonu için de kullanılabilir.

Smart Switch (PC) ve Smart Switch (Mobile) olmak üzere iki farklı versiyonu bulunuyor. Samsung Smart Switch Mobile ile iOS, Android, BlackBerry veya Windows cihazınızdan Galaxy cihazınıza kolay ve hızlıca veri aktarabilirsiniz.

Smart Switch nasıl kullanılır?

Cihazdaki verileri yeni alacağınız cihaza aktarma sürecini kısa bir süre içinde halletmenize yardımcı olan Smart Switch uygulamasını ilk olarak indirmeniz gerekiyor. Uygulamayı hem yeni hem de eski cihaza indirdikten sonra cihazları birbirine yaklaşık 20 cm kadar yaklaştırmalısınız.

Uygulamayı başlattıktan sonra eski cihazınız üzerinden Android Cihaz – Başlat – Bağlan seçeneklerini seçin.Bu işlem sayesinde eski Galaxy cihaz üzerine kaydedilen kişisel verileriniz yeni cihaza aktarılacak.

Şayet uygulamayı bilgisayar üzerinden kullanmayı tercih ediyorsanız; Samsung cihazınızı  bir USB kablo kullanıp PC’nize bağlayabilir ve eski cihazdaki verileri yenisine aktarabilirsiniz. Bu işlem ile aynı zamanda, verilerin tamamını bilgisayarda yedeklemişte olursunuz.

Şayet kişilerinizi ve takviminizi Windows Outlook veya Mac Address Book ve iCal’u kullanarak senkronize edebilirsiniz. aynı zamanda cihaz güncellemelerini de gerçekleştirebilirsiniz.