Samsung 5G 1

Samsung İlk 5G Akıllı Telefonun Satışını Başlattı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni yüksek hızlı ağlar için yerleşik 5G hücresel yonga ile dünyanın ilk kullanılabilir akıllı telefonunu başlattı.

Güney Koreli üç şebeke operatörü SK Telecom, KT ve LG Uplus, Mart ayında piyasaya sürülen yeni Galaxy S10 serisinin 5G uyumlu sürümü için ilk kayıtları Cuma günü resmen kabul etti.

Satış, Güney Kore’de süper hızlı 5G veri iletimi için dünyanın ilk ulusal çaptaki ağının başlatılmasından iki gün sonra başladı.

Samsung 5G

Tercih Edilen 5G Şebekelerinin Aktivasyonu

Akıllı telefon pazarının lider sözcüsü, “Şimdiye kadar satış tahminimiz yok” dedi. Yerli rakip LG bu ayın ilk 5G cihazını tanıtmak istiyor. Üç operatör, 5G ağlarının aktivasyonunu, ABD sağlayıcısı Verizon’un onları engelleyebileceği korkusundan dolayı tercih etmişti. Verizon Çarşamba günü yaptığı açıklamada, 5G hizmetini de başlattığını açıkladı ve başlangıçta Chicago ve Minneapolis bölgeleriyle sınırlıydı. Güney Kore’deki telekom şirketlerinin 5G şebekelerinden, yalnızca birkaç seçilmiş kullanıcı ilk başta kâr elde edebildi.

5G Oyunlarda, Sporda Ve Eğlence İçeriğinde Devrim Yaratmayı Amaçlıyor

Şirketlere göre, 5G şebekesi 85 şehir, kampüs, KTX hızlı tren istasyonu ve spor stadyumu dahil olmak üzere yoğun trafik bulunan bölgelerde mevcuttur. Samsung’a göre, Galaxy S10 5G, kullanıcıların mevcut 4G’den 20 kata kadar daha hızlı veri transfer hızı elde etmelerini sağlıyor.