Red Galaxy S8 1 1

Samsung Galaxy S9 Plus’ın benchmark sonucu paylaşıldı

Samsung Galaxy S9 Plus’a ait olan benchmark sonuçları paylaşıldı. Akıllı telefonun benchmark skoru, güçlü bir cihazın yolda olduğunun sinyallerini veriyor. Detaylar haberimizde.

Yalnızca birkaç ay içerisinde (yüksek ihtimalle yeni yılın ilk çeyreğinde) Samsung’un yeni amiral gemisi Galaxy S9 Plus’ın ve serinin diğer modeli Galaxy S9’un resmi olarak tanıtılması bekleniyor. Qualcomm’un yeni yongası Snapdragon 845’ten güç alacak olan akıllı telefonlar, bu yonganın da katkılarıyla sektörün en güçlü cihazları arasında yer almaya şimdiden aday. Ancak tüm donanım detayları belli olmadığı için (şimdilik birçoğu söylentiden ibaret) cihazlar hakkında yorum yapılamıyordu. Ta ki bugüne, benchmark sonucu sızdırılana dek.

SM-G965 model koduyla tanınan Galaxy S9 Plus’ın benchmark sonucu paylaşıldı. Snapdragon 845’in sektördeki en güçlü temsilcisi olacak akıllı telefon, benchmark sonuçlarına göre performans açısından oldukça iddialı.

galaxy s9 plus benchmark

Benchmark sonucunda göze çarpan birkaç  nokta var. İlki; bugüne kadar hiçbir Samsung cihazının tek çekirdek testinde 2000 skorunu, çoklu çekirdekte ise yaklaşık 6500’ü geçmeyi başaramamış olması. Galaxy S9 Plus bu skorları oldukça geride bırakmış.

Göze çarpan diğer detay ise cihazın 6 GB RAM’e ve Android 8.0 Oreo işletim sistemine sahip olacağının kesinleşmesi. Bazı kaynaklar akıllı telefon hakkında ilk bilgiler paylaşıldığında cihazın 8 GB RAM’e sahip olacağını ileri sürmüştü. Bu iddiaları doğrulayan bir kanıt bulunamadı ama bu özelliğin de kesinleşmiş olması, satışa sunulmadan önce cihazın donanımını değerlendirebilmemiz açısından gayet faydalı olacak.