3d sonic sensor qualcomm 1

Samsung Galaxy S10 Ekrana Gömülü Parmak İzi Sensörü

Galaxy S10 cihazlarda ortaya çıkan ekrana gömülü parmak izi sensörü gündemde yerini aldı. Uzun süredir konuşulan ekrana gömülü parmak izi okuyucusu sonunda Samsung tarafından oluşturuldu.

Bu teknoloji, elverişli ve tasarım bakımından rahat kullanabilen bir cihazı ortaya çıkarmış oluyor. Farklı teknolojilerde gördüğümüz ve hayatımıza girmesini istediğimiz bu durum artık canlı bir şekilde karşımıza çıkmaktadır. Şimdi sizlere ekrana gömülü parmak izi okuyucusunun içerisinde bulunan ultrasonik parmak izi sensöründen bahsedeceğiz.

qualcomm 3d sonic fingerprint sensor

Ultrasonik Parmak İzi Sensörü

Qualcomm’un 3D Sonic Sensörü sayesinde parmağınıza dalga şeklinde ses gönderiyor. Optik sensörler de ekrana dokunduğumuz zaman parmağa parlak bir ışık yansıması yaparak çalışıyor. 3D Sonic Sensörü sayesinde normal olan parmak izi okuyuculardan daha hızlı çalışıyor. Bu sistemin taklit edilmesi de imkansız gibi görünüyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre ekrana gömülü parmak izi sensörü diğer sensörlerden %30 daha hızlı çalışmaktadır. Belki bu detay çoğu kişi için küçük bir teknoloji değişimi olarak yansıyabilir. Ancak ufak detaylar hayatımıza büyük değişiklikler sağlayabiliyor. Son olarak şunu da belirtelim yeni çıkacak olan bu teknoloji Galaxy S10 serisinde sadece Galaxy S10e cihazında kullanılmayacaktır.