Samsung Device Maintenance 1 1

Samsung Bir Uygulamasını Daha Google Play Mağazasına Taşıdı

Son günlerde Samsung’un hem güncelleme işlemini daha kolay yapabilmesi adına hem de bağımsız uygulama yenilemeleri için yeni kararlar almaya başladı. Teknoloji devi Samsung aldığı bu kararla beraber, telefonlarında sunduğu varsayılan uygulamaları Android uygulama marketlerine de sunmuş ve indirilebilir uygulamalar olarak yayınlanmıştı. İlk olarak sürekli açık ekran sisteminde gördüğümüz yenilik haberi şimdi ise Samsung Device Maintenance uygulaması için geldi. İşte detaylar.

Yazılım konusunda strateji değişikliğine giden Samsung geçtiğimiz günlerde farklı bir karar alarak uygulama düzenlerini değiştirmeye başladı. İlk olarak sadece Galaxy S8 modelleri için gördüğümüz bir sistem devreye sokuldu. Yeni sistemde kullanıcılara sürekli açık olarak sunulan ekran sisteminin bir uygulama olarak geldiği ve bu uygulamaların yine Samsung kullanıcıları tarafından indirilebileceği de belirtildi.

Söz konusu haberin yayılmasıyla beraber ise teknoloji devi neden böyle bir karar aldığını da açıklamıştı. Samsung tarafından yapılan açıklamada kararın nedeni hem güncellemeleri çok daha kısa sürede yayınlamak hem de sadece o özelliğe ilişkin yenilik olduğunda bunu genel bir sistem olarak sunmama gösterilmişti. Şimdi ise Samsung Device Maintenance uygulaması için benzer bir karar alındı. Bir temizleme programı olarak bildiğimiz Samsung Device Maintenance artık Play Store üzerinden uygulama olarak indirilebilecek.

Samsung Device Maintenance

Samsung Device Maintenance Nasıl Bir Program?

Samsung’un akıllı telefonların için sunduğu program tam anlamıyla telefon sağlığı için geliştirilmiş bir asistan. Program standart mobil temizleyicilerinden çok daha kararlı çalışıyor. Samsung Device Maintenance tüm telefonu tarayıp gereksiz ne kadar dosya ya da arta kalan bellek tüketen klasör varsa bunları tespit edip kaldırabiliyor. Bunun dışında arka planda gereksiz yere şarj tüketen uygulamaları da sonlandırabiliyorsunuz.

Ayrıca Samsung Device Maintenance tüm bu verileri kullanıcılara derecelendirme sistemiyle sunarak, telefonun hızlanması için önerilerde de bulunabiliyor. Oldukça kullanışlı bir uygulama olarak gösterilen Samsung Device Maintenance virüs taraması ve casus yazılım önlemesi konusunda da oldukça başarılı. Telefon güç modlarını da seçebileceğini uygulama rakiplerini epey bir arkada bırakacak gibi gözüküyor.