Samsung 6G Telefon 1

Samsung 6G Hakkında Çalışmalar Yapıyor

Basında çıkan haberlere göre, Samsung Electronics’in başkan yardımcısı Li Zaiyu, şirketin altıncı nesil mobil ağ (6G) dahil olmak üzere gelecekteki işlere yatırım yapmaya ve ön çalışmaya devam edeceğini söyledi. Samsung executive ilk kez 6G hakkında konuştu ve 6G mobil ağın, blok zinciri teknolojisinin ve yapay zekanın potansiyel gelişim potansiyellerini tartıştı. Li, “Kendimize meydan okumalı, yeni bir temel oluşturmalı ve geçmiş başarılarımızı aşmalıyız” dedi.

Samsung 6G

Samsung 6G Ön Araştırması Yapılıyor

Güney Koreli telekom operatörleri, Nisan ayının başlarında 5G ağlarını ticarileştirme konusunda liderlik ederek dünyanın 5G’sini resmi olarak işleten ilk ülke oldu. Yerel telekom operatörleri tarafından kullanılan 5G cep telefonları esas olarak Samsung Galaxy S10 5G’dir ve Samsung bu nedenle 5G cep telefonları fırsatını değerlendirdi. 5G ağ ticarileşmesi derinleştikçe, 6G ağındaki ön araştırma birçok şirketin gündemine girdi. Samsung, 6G ağ teknolojisinin araştırma ve geliştirmesini başlatmak için gelişmiş bir iletişim teknolojisi araştırma merkezi kurmuştur. Mevcut 6G ekibi birçok 5G ağ teknolojisi uzmanından oluşmaktadır.

Samsung, 5G’nin ticarileştirilmesinde önderlik etse de, 5G’nin ana savaş alanı hala Çin ve ABD gibi ülkelerde bulunuyor. Çinli şirketler 5G teknoloji patentleri topluyorlar ve toplu halde dünya 5G patentlerinin en az% 30’una sahipler. Samsung’un 6G araştırma ve geliştirme çalışmalarına başlaması şaşırtıcı değil. Aslında, sadece Samsung değil, Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve diğer ülkeler ve bölgeler 6G ağlarını ön araştırıyor. Bununla birlikte, 6G teknolojisi ve 6G standartları hakkında birleşik bir fikir birliği yoktur. Hala bebek gelişim evresinde. Kesinlikle 6G teknolojisi için bitiş çizgisine bir yarış olacak.