Sadece yemek saatlerini değiştirerek iki kat fazla yağ yakılıyor!

Bilim insanları, yiyecekleri değiştirmeden yemek saatlerinde küçük bir düzenleme yaparak iki kat daha fazla yağ yakılabildiğini keşfetti.


Çoğumuz fazla kilolardan şikayetçiyizdir, ancak yediklerimizde değişiklikler olacağı için genelde bu soruna çözüm bulmaya yanaşmayız. Surrey Üniversitesi’nde görevli bilim insanları, yiyeceklerde değişiklik yapılmadan iki kat fazla yağ yakılmasını sağlayan bir yöntem keşfetti.

Dr. Jonathan Johnston’ın liderlik ettiği araştırma ekibi, iki farklı gruba ayrılan katılımcılarla 10 haftalık detaylı bir çalışma yürüttü. Her iki gruptan da mevcut beslenme düzenini koruması istendi, fakat gruplardan birisi kahvaltı saatini 1,5 saat ileriye, akşam yemeği saatini de 1,5 saat geriye çekti. Araştırmalar sonucunda, yemek yeme saatini değiştiren grubun diğer gruptan tam iki kat daha fazla yağ yakmayı başardığı ortaya çıktı.

Yemek saatlerinde değişiklik yapan katılımcıların büyük bir çoğunluğu iştahını kaybettiğini, buna bağlı olarak az yediklerini ve atıştırmalardan uzak durduklarını belirtti. Bilim insanları, yemek saatleri arasındaki sürenin kısaltılması sayesinde sürekli tokluk hissedildiğini düşünüyor. Fakat katılımcıların vücut yağından kurtulmasındaki asıl nedenin iştah kaybı mı, yoksa akşam yemeği ve kahvaltı arasındaki uzun süre mi olduğu tam olarak belli değil. Neden her ne olursa olsun, istedikleri her yemeği yiyerek yalnızca 10 hafta içerisinde 2 kat fazla yağ yakmış olmaları oldukça etkileyici.

Kaynak