Ripple

Ripple, Ethereum’u geçerek en büyük ikinci kripto para oldu!

CoinMarketCap tarafından paylaşılan verilere göre Ripple’ın pazar hacmi ani bir yükselişle Ethereum’u aştı ve kripto parayı ikinci sıraya, Bitcoin’in gerisine yükseltti. Ripple’ın bu yükselişinde bankaların payının olduğu düşünülüyor.

Yaklaşık iki haftadır neredeyse tüm kripto paralar oldukça istikrarsız bir değişim sergiliyor ve bu çalkalanmalar yatırımcıları da farklı dijital paralara yöneltiyor. CoinMarketCap tarafından paylaşılan veriler, bu değişimlerin Ripple’a yaradığını gösteriyor.

Ripple, market hacmini hızlı bir şekilde yükselterek 76.6 milyar dolar seviyesine çıkardı ve Ethereum’u geride bırakarak market hacminde Bitcoin’in bir altına, ikinci sıraya yükseldi. Son 24 saat içerisinde yüzde 42.7 oranında değer kazanan kripto para, Mayıs ayından beri Ethereum’un önüne geçemiyordu.

Ripple

Ripple yatırımcısı %29.000 kazandı

Ocak ayının başında bir Ripple’ın fiyatı yalnızca 0.0065 dolar seviyesindeydi. Şu an ise Ripple’ın fiyatı 1.89 dolar civarında seyrediyor. Bu da kripto paraya yaklaşık bir sene önce yatırım yapmış kişilerin %29.000 kar ettiğini gösteriyor.

Ripple’ın sahip olduğu teknoloji diğer dijital para birimlerinden biraz daha farklı çalışıyor. Hızlı ve güvenli evrensel aktarımlar için özelleştirilmiş bu dijital para, geçtiğimiz günlerde Japon ve Güney Koreli bazı bankalar tarafından test edildi. Bankaların Ripple’a ilgi göstermesinin dijital paranın yükselişine katkı sağladığı düşünülüyor.