redminote9 1

Redmi Note 9 Pro Telefon İncelemesi

2.950 TL fiyatla satışa çıkan Redmi Note 9 Pro Telefon 6.67 inç ekran ölçüsüne sahip ve 5.020 mAh kapasiteli bir pil taşıyor.  Cihazın temel versiyonu 64 GB dahili alan ve 6 GB ram ile geliyor. Çift hat, hızlı şarj ve 4.5 G desteği olan Redmi Note 9 Pro Telefonda kullanılan işlemcinin frekansı 2.3 GHz frekansına çıkabiliyor.  Bazı e-ticaret sitelerinde 3.100 lira bazı sitelerde 2.950 lira fiyatla satılan cihazdaki ekranın IPS LCD ekran teknolojisi mevcut.  Bu da 1080x2400P çözünürlük sunuyor.  Resim yenileme yeteneği 60 Hz vasat bir hız çünkü oyun için tasarlanan telefonlarda bu hız 120 Hz seviyeye çıkabiliyor.  Büyük kapasiteli pili ile 33 saat konuşabilir, 147 saat müzik dinleyebilirsiniz. USB c Tipi giriş, 30 Watt hızlı şarj adaptörü de bulunan bu cihazda 64 MP bir kamera kullanılıyor.

redminote9

 

Redmi Note 9 Pro Telefon Özellikleri

 

Kameraları son derece gelişmiş teknolojiler olan, hızlı odaklama, panorama, Bokeh modu, yapay zeka, HDR, konum etiketleme, seri çekim gibi özellikleri taşıyor.  Video kaydını 4K çözünürlükte yapabiliyorsunuz.  Kameralarda el titremesine karşı, EIS ve OIS özellikler var.  İkinci arka kamera 8 MP çözünürlükte ve üçüncü kamera ise 5 MP çözünürlük sunuyor.  Ön kamera ise 16 MP çözünürlüktedir.  Cihazda 3.5 mm ses çıkışı ve FM radyo var.  Suya toza dumana karşı da koruması olan cihazda ek olarak yakınlık sensörü, ivme ölçer sensör, jiroskop ve pusula bulunuyor.

Cihazı satın aldığınızda arka kapak kılıfı SIM çıkarma iğnesi, 30 Watt adaptörü ve USB kablosu geliyor. 209 gram ağırlığındaki Redmi Note 9 Pro Telefon 8.8 mm kalınlıkta dizayn edildi. Cihazın Android 11 güncellemesi alacağı da söyleniyor. Şimdilik telefonu satın aldığınızda Android 10 işletim sistemini kullanabiliyorsunuz.  Cihaz Wi-Fi 5 versiyonunu destekliyor. Bu teknoloji Wi-Fi 6 kadar hızlı değil.  Fiyatına göre telefonu değerlendirecek olursak biraz pahalı bir cihaz olduğunu söyleyebiliriz.  Çünkü teknik özelliklere baktığımızda öyle ahı şahım özellikler yok. Rakip şirketlerin ürünlerine baktığımızda Huawei, LG, Motorola gibi rakiplerin ürünleri çok daha ucuz.