Orta Seviye Telefonlar, Snapdragon 710 ile Uçuşa Geçecek!

Orta seviye telefonlar için yapay zekayı destekleyen Snapdragon 710, Qualcomm tarafından duyuruldu.


Mobil işlemci üreticisi Qualcomm, orta seviye akıllı telefonlara daha yüksek donanım performansı sağlayacak için yeni işlemcisini tanıttı. Yeni işlemci ile artık orta seviye akıllı telefonlar da yapay zekaya sahip olacak.

Bildiğiniz gibi son dönemde piyasa sunulan amiral gemisi modellerde yapay zeka kullanılıyor. Bunun en büyük nedeni kısaca amiral gemisi modellerinde kullanılan işlemcilerin, orta seviye cihazlarda kullanılanlara göre daha daha gelişmiş olması. Yapay zeka destekli mobil cihazların yaygınlaşması için Qualcomm, orta seviye akıllı telefonlarda kullanılacak yeni işlemci modelini tanıttı.

qualcomm snapdragon 710

Qualcomm Snapdragon 710, Orta Seviye Telefonlara Nasıl bir Performans Sağlayacak? 

Snapdragon 710, orta seviyeli cihazlara çok daha yüksek performans sunacak. Hatta Qualcomm, bu işlemciyi kullanan orta seviyeli cihazların performans açısından geçtiğimiz sene satışa sunulan amiral gemileriyle yarışabileceğini belirtti. Kyro 6 ve Adreno 6 serisi bir GPU ile desteklenen işlemci, Snapdragon 660 modeline kıyasla %10 oranında performans artışı sağlayacak. Ayrıca yeni işlemci sayesinde orta seviye telefonlar 4K video oynatma, düşük şarj tüketimi ve yüksek kamera performansı gibi özelliklere de kavuşacak.

Yeni işlemciyi hangi akıllı telefonlarda göreceğimiz henüz tam olarak bilinmiyor.