indir 3
A sign to the campus offices of chip maker Broadcom Ltd, who announced on Monday an unsolicited bid to buy peer Qualcomm Inc for $103 billion, is shown in Irvine, California, U.S., November 6, 2017. REUTERS/Mike Blake

Qualcomm 103 milyar dolarlık teklifi geri çevirecek

Şirket içinden gelen bilgilere göre Qualcomm, Broadcom’un 103 milyar dolarlık teklifini reddetmeyi düşünüyor. Ayrıca NXP’nin Qualcomm’un teklifine sıcak bakmadığı da söylentiler arasında.

Bir süredir Broadcom’un 103 milyar dolarlık teklifini değerlendiren Qualcomm, şirket içindeki kaynaklar tarafından paylaşılan bilgilere göre yüksek ihtimalle teklifi geri çevirecek. Snapdragon’un yaratıcısına 103 milyar dolar teklif ederek (hisse başına 70 dolar ödeyerek) şirketin değerini 100 milyar doların üstüne çıkarmayı hedefleyen Broadcom, iddialara göre teklifi kabul edilirse şirket ve Apple arasındaki “fazla ödeme” davasını da sonlandırmayı planlıyor. Apple sene başında Qualcomm’dan satın aldığı teknolojilerin pahalı olduğunu iddia etmiş ve bu nedenle çip üreticisini dava etmişti. Bu dava, bir süredir Apple ve çip üreticisi arasında devam eden karşılıklı davaların bir diğeri olarak gündeme taşınmıştı.

indir 1

Qualcomm NXP’yi satın almak istiyor

Broadcom’un teklifinin değerlendirildiği şu sıralarda Qualcomm’un da başka bir şirkete sunduğu teklif değerlendiriliyor. Yarı iletken üreticisi NXP’yi gözüne kestirmiş olan şirket 38 milyar dolarlık teklif sundu. Ancak NXP’nin yönetim kurulu yapılan teklifin şirketin mevcut değerinin daha aşağısında olduğunu söyleyerek teklife sıcak bakmadıklarını gösterdi. Broadcom ise NXP ile yapılan görüşmelerle ilgilenmediklerini, şirket satın alınsa da alınmasa da tekliflerinin geçerli olduğunu açıklamıştı.