Peki cihaziniz ne zaman Android Oreoyu alacak

Peki, cihazınız ne zaman Android Oreo’yu alacak?

Google resmen Android Oreo’yu tanıtmış durumda, ancak yanıtlanması gereken önemli sorular halen daha var. En önemlisi her cihazın mobil işletim sisteminin Oreo olması ne kadar sürecek? Elbette Android’in açıklığı ve şirket hatlarında çeşitli sorunlardan dolayı cevaplamak pekte kolay değil. Yinede detaylar şu şekilde geliyor…

İlk olarak iyi haberi verelim: Cihazınız Android Beta programına kayıtlıysa eğer, Google’a göre yakın bir zamanda yazılımın son sürümünü kullanabileceksiniz.

Elbette şimdi diyeceklerimiz büyük bir sürpriz değil. Google ilk kendi cihazlarını güncelleyecek ve şu şekilde sıralanacak: Pixel, Nexus 5X ve 6P, Pixel C tablet ve ASUS’un Nexus Player cihazları listemizin başında yer alıyor olacak.

Tüm bunların yanı sıra şirketler arası cevaplar farklılık gösterecek. Çoğu durumda, en yeni amiral gemi cihazı güncellemeyi yaptığında hem rahatlama hemde basit bir yükseltme sağlanacak. Hatta yakın zamanda çıkması beklenen birçok cihaz kutusundan Oreo ile çıkabilir. Tüm bunlara karşı hazırlıklıyız.

BlackBerry:  BlackBerry sözcüsü, “BlackBerry KEYone’un yükseltme işlemini gerçekleştirebileceğini onaylayabilirim” dedi. Ama tarih vermedi.

HTC:  U11’in aslında Oreo’yu alacağını doğruladı. Fakat tarih vermedi.

LG: Şirket, bu konu hakkında birden çok tweet attı. Fakat V30 için yakın bir zamanda Oreo’yu sunabilir gibi duruyor.

Motorola: Motorola her zaman olduğu gibi son model amiral gemisine getireceği konusunda çok iddialı.

OnePlus: Şirket, halihazırda yeni işletim sisteminin bu yıl 3 ve 3T’ye geleceğini yarı resmi olarak ilan etti. Muhtemelen OnePlus 5’in de o zamana kadar ulaşması bekleniyor.

Samsung: Her zaman olduğu gibi, Samsung da kendi programında iyi işler başarıyor. Belkide Note 8 kutusundan Oreo ile çıkabilir veya ileri ki bir tarihte sunabilir.

Sony: Şirket konu hakkında açıklama yapmazken büyük ihtimal  Xperia X, XZ ve XA ilk adaylar olarak görülüyor.