OnePlus Onayladi 40 bin kisiden fazla musteri dolandirildi

OnePlus Onayladı: 40 bin kişiden fazla müşteri dolandırıldı

Bulunduğumuzun haftanın başlarında ortaya çıkan ve OnePlus’ın resmi web sitesi üzerinden kredi kartı ile alışveriş yapan kişilerin dolandırıldığı onaylandı. Son yapılan açıklamaya göre 40 binden fazla müşterinin bu durumdan etkilendiği söyleniyor.

Elbette internet üzerinden alışveriş yapmak son zamanların en pratik ve en basit yolu. Birçok firma hem kendi web sitesinde hemde diğer e-ticaret siteleri üzerinden ürünlerini satışa çıkarıyor. OnePlus ise kendi akıllı telefonlarını kendi web sitesi üzerinden satışa sunan telefon üreticilerinden yalnızca bir tanesi.

Sizlerinde hatırlayacağı gibi geçtiğimiz ay OnePlus, 5T modelini tanıttı ve internet sitesi üzerinden satışa sundu. Ardından web sitesi üzerinden kredi kartıyla alışveirş yapan müşterilerin kartlarından fazladan para çekildiği belirtildi. Bu durum üzerine OnePlus 40 binden fazla kişinin dolandırıldığını belirtti.

Yapılan bu saldırı, OnePlus.net  kredi / banka numaralarının girildiği ödeme koduna yerleştirilen kötü kişiler tarafından yapılan bir saldırı. Kasım ayından 11 Ocak gününe kadar aktif olan bu kötü yazılım kredi kartı numarası CVV kodu ve son kullanma tarihi gibi birçok bilgiyi ele geçirmekteydi. Elbette saldırganlar küçük miktarda para çekerek olayı kart sahiplerine çaktırmamaya çalışmaktaydı.

Sizlerde OnePlus üzerinden Kasım ayı ve 11 Ocak arası bir sipariş vermişseniz mutlaka bankanızı arayıp kartınızı iptal etmenizde fayda olacaktır.