makersofandroid.com oneplus 5t face unlock 1

OnePlus 5T’nin yüz tanıma özelliği iPhone X’ten daha hızlı

Yapılan testler yeni tanıtılan OnePlus 5T’nin yüz tanıma teknolojisinin iPhone X’ten daha hızlı olduğunu ortaya koydu. Detaylar haberimizde.

Face ID olarak isimlendirilen yüz tanıma teknolojisiyle ön plana çıkan iPhone X, paylaşılan yeni bilgilere göre hız konusunda OnePlus 5T’nin yüz tanıma teknolojisinin gerisinde kaldı. Face Unlock olarak isimlendirilen bu özellik, OnePlus’ın söylediğine göre Face ID’den kayda değer bir şekilde hızlı çalışıyor.

Her iki cihazın da yüz tanıma teknolojisini kullanarak testler yapan kullanıcılar, OnePlus tarafından öne sürülen iddianın doğru olduğunu dile getirdiler. Ancak adil bir karşılaştırma yapılabilmesi için her iki akıllı telefonun da yüz tanıma sistemini incelememiz doğru olacaktır.

bgr oneplus 5t 1

OnePlus 5T’nin Face Unlock özelliği 100 adet özel kritere göre kullanıcısını tanıyor. Öte yandan Face ID’de 30.000 adet kızılötesi nokta kullanılarak cihaz kullanıcısının yüz haritası oluşturuluyor. Face ID bununla da kalmıyor, kullanıcının yüzündeki değişimlerin takibini yapabilmek için her seferinde tanıma kriterini güncelliyor.

Kısacası özelliklerin çalışma şekline bakarak Face Unlock’un daha hızlı, Face ID’nin ise güvenlik konusunda daha önde olduğunu söyleyebiliriz.