OnePlus 5

OnePlus 5 için Yeni Sorun İddiaları Gündemde

iPhone 7 Plus’ın ikizi olarak adlandırılan OnePlus 5 akıllı telefonları, çok kısa bir süre önce tanıtıma çıkmıştı. Üstün özellikleriyle bir anda ilgi odağı olan ve fiyatlarıyla da kullanıcıları kendisine çeken OnePlus 5 serisinin Apple’ı geride bırakabileceği bile konuşuluyordu. Fakat son günlerde yeni seri sürekli sorun haberleriyle gündeme gelmeye başladı. Son olarak ekranda bir sıkıntı yaşandığı belirtiliyor. İşte ilk detaylar.

OnePlus 5 akıllı telefonları hemen hemen her amiral gemisi akıllı telefona rakip olarak piyasaya giriş yaptı. Snapdragon 835 işlemcisi, 6/8 GB Ram bellek miktarı ve bir o kadar yüksek özelliklere sahip çift arka kamera derken bir andan ilgi odağı haline gelen seri, bu ürün bazında en düşük fiyat aralıklarını sunan firmalardan da biri olmayı başarmıştı.

Marka için her şey iyi gidiyor derken kullanıcılardan ardı ardına sorun mesajları gelmeye başladı. İlk olarak kameralarda sorun yaşandığı belirtiliyordu. Şimdi ise telefonların ekranlarında sıkıntılar olduğu iddia gündem oldu. OnePlus 5 ekran geçişlerinde yaşandığı iddia edilen sorunla beraber kullanıcıların telefonlarında sayfa geçişi yaparken aşırı donma yaşadıkları belirtiliyor.

OnePlus 5

OnePlus 5 Ekran Sorunu İncelemeye Alındı

Oldukça yüksek sistem özelliklerine sahip olmasına karşın ekranların sayfa geçişlerinde donması bir sorun olarak ele alınmaya başladı. Birçok kullanıcıdan OnePlus 5 serisi için aynı türden mesajların gelmesinden sonra, markanın konu hakkında inceleme başlattığı bilgisi de verildi. Ekranlarda yaşanan sorunun nedenini öğrenmek adına yapılan incelemeyle beraber, serinin sorunu varsa doğrudan bu sorun yazılım güncellemeleriyle çözüme kavuşturulacak.

Fakat henüz yaşanan ekran sorununun donanımsal mı yazılımsal mı olduğu da bilinmiyor. Muhtemelen arayüz yazılımda bir sorun olabileceği görüşü hakim. Fakat yine de konu hakkında marka tarafından yapılacak resmi açıklamayı beklemek gerekiyor. Şu an da sorun yaşayan kullanıcıların ise servislere başvurması gerektiği belirtiliyor. Öyle ki henüz telefonların çıkışına da yeni yeni başlandı.