Video oyunu

Okula yapılan saldırının video oyunlarından kaynaklandığı iddia edildi

Yetkililer, 17 öğrencinin can verdiği ve birçok kişinin yaralandığı okul saldırısında video oyunlarının suçlu olduğunu ileri sürdü. Bu gibi oyunların yaygınlaşmasından ötürü okul saldırılarının düzenlendiği ve daha çok kişinin şiddete eğilimli olduğu dile getirildi.

Florida’da bir liseye saldırı düzenlenmesiyle birlikte ABD’nin silah ve güvenlik sorunları bir kez daha gündeme geldi. Ülkedeki birçok kişi, otomatik silahların bu kadar kolay satın alınabilmesinden ötürü bu gibi olayların sıklıkla yaşandığını düşünüyor. Ancak sağcı kesim, şiddet olaylarının silah satışından bağımsız olarak gerçekleştiğini iddia ediyor.

Olayla ilgili olarak konuşma yapan Kentucky Valisi Matt Bevin, olayın silahlarla değil, video oyunlarıyla alakalı olduğunu iddia etti. Bevin, benzer olayların şiddete eğilimi artıran video oyunlarından dolayı gerçekleştiğini ve bu oyunları oynayan kişilerin saldırı düzenlediğini söyledi. Vali, daha önceki açıklamalarında da video oyunlarından dolayı genç nüfusun ölüm konusunu hafife almaya başladığını, yapımlardan ötürü ciddi ve üzücü kavramların basitleştirildiğini dile getirmişti.

Video oyunu

Valinin bu sözleri birçok tartışmaya neden olacaktır, ancak Dünya Sağlık Örgütü’nün bile video oyunu bağımlılığını bir hastalık olarak kabul ettiği düşünülürse, valinin söylediği gibi bu yapımların genç nüfusu oldukça etkilediği kabul edilebilir. Konuyla ilgili tartışmalar sürüyor.