Okul Hayatınızda Size Yardımcı Olabilecek Mobil Uygulamalar

Okul Hayatınızda Size Yardımcı Olabilecek Mobil Uygulamalar

Öğrenciler, eğitim hayatlarının belirli bir döneminde motivasyon eksikliği ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu durum sonucunda ders çalışma alışkanlıkları yitirilmekte ve öğrenciler ders çalışma alanlarında durmakta ve derslerinde verim almakta zorlanabilirler. Ders çalışmakta önemli olan belirli bir dersin başında saatlerce oturmak yerine verimli vakit geçirmektir. Nitekim zihnin açık olduğu ve motivasyonun yüksek olduğu zamanlarda bir saatlik çalışmalar birçok saatte alınan verime denk gelebilmektedir. Günümüzde öğrencilerin derslerinden verim almakta ve motive olmakta zorlandığı zamanlarda yardım almaları adına geliştirilen bazı uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamalar ile öğrenciler ders çalışırken derslerine daha çok odaklanarak zaman kontrolünü sağlayabilmektedir. Peki, bu uygulamalar nelerdir?

Kunduz

Oldukça faydalı uygulamalar arasında yer alan Kunduz, öğrencilerin çözemediği soruların fotoğraf yoluyla gönderilmesini sağlamaktadır. Fotoğraf yoluyla gönderilen sorular, uygulama içerisinde eğitmenler tarafından çözülmekte ve 5-10 dakika gibi süreler içerisinde geri gönderilmektedir. Uygulama içerisinde gönderilen soruların cevabı eğitmenler tarafından yeniden görsel şekilde geri gönderilmektedir. Bunların dışında uygulama içerisine eğitimle alakalı farklı uygulamalar da yer almaktadır. Ücretli olarak elde edebileceğiniz uygulamanın deneme sürümünü kısa bir süre için ücretsiz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Okul Hayatınızda Size Yardımcı Olabilecek Mobil Uygulamalar

iStudiez

Planlama, öğrencilik hayatının en önemli maddelerinden bir tanesidir. Planlı olarak yapılan çalışmalarda diğer durumlara göre daha çok verim alınabilmektedir. iStudiez uygulaması, bu noktada plan ve program yapma adına öğrencilere kolaylık sağlamaktadır. Öğrenciler bu uygulama sayesinde sınav ve önemli tarihleri uygulamaya kaydetmekte ve günlük, haftalık olarak çalışma programlarını oluşturabilmektedir.

QualityTime

QualityTime, kullanıcıların günlük olarak hangi uygulamalarda ne kadar vakit geçirdiklerini rapor eden bir uygulama. Uygulama sayesinde günlük hareketlerinizi daha rahat takip edebilir ve boşa geçirdiğiniz zamanların farkına vararak zaman tasarrufu yapabilirsiniz.

Duolingo

Eğitim hayatınızda ve sonrasında sizlere katkı sağlayacak diğer bir uygulama ise Duolingo. Son zamanlarda adından sıklıkla bahsettiren uygulama, kişilere sağladığı verimle anılmaktadır. Siz de eğitim hayatınızdaki dil derslerinizi ilerletmek konusunda bir uygulamaya ihtiyaç duyuyorsanız Duolingo uygulamasını rahatlıkla kullanabilirsiniz. Üstelik uygulama içerisinde birçok dil seçeneği bulunmaktadır.