nokia ozo on mount 1

Nokia dünyanın ilk 5 kameralı akıllı telefonunu üretecek!

Akıllı telefon sektöründeki varlığını yeniden hissettirmeye başlayan Nokia ile ilgili çılgın bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre Nokia şu an 5 kameralı bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor. Bu kameralar, cihazın farklı noktalarını görerek 360 derece çekim yapmasını sağlayacak. Detaylar haberimizde.

Nokia ile ilgili son derece heyecanlandırıcı bir iddia ortaya atıldı. Bu iddiaya göre Finlandiya merkezli akıllı telefon üreticisi 5 kameraya sahip olan bir model üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Birkaç sene önce 41 megapiksellik kameraya sahip Nokia 808 PureView ile akıllı telefonlara kamera yerleştirme konusunda ne kadar başarılı olduğunu kanıtlayan şirket, 5 kameralı bir telefon üreterek sektördeki farkını bir kez daha belli edebilir.

İddia, Foxconn’un Ar-Ge bölümüyle yakınlığı bulunan bir kaynak tarafından ileri sürüldü. Kaynağın Foxconn ile yakınlığının bulunması iddianın gerçeklik payını arttırıyor, çünkü Nokia’nın yeni akıllı telefonlarını geliştirmek için Foxconn ile birlikte çalışmalarını sürdürdüğü biliniyor.

Nokia, 5 kamerayla 360 derece görüş sunacak

Nokia’nın yeni cihazının nasıl bir tasarıma sahip olacağı henüz belli değil, ancak Nokia OZO’ya benzer bir şekilde kameraların akıllı telefona 360 derece görüş sunacak şekilde konumlandırılacağı ileri sürüldü. Ayrıca kameraların hepsi yuvarlak şeklindeki (bu şeklin nasıl olacağı henüz net değil) telefon bölümünde bulunacak. Üzerinde 7 farklı delik bulunduracak olan bu telefon bölümü, ön ve arka kısma bakan iki adet LED flaşa da sahip olacak.

Nokia OZO
OZO

Akıllı telefonun 2018’in son aylarında tanıtılabileceği, bir süredir geliştirilme aşamasında olduğu da paylaşıldı. Bu iddiayı doğru veya yanlış olarak değerlendirmemiz için henüz çok erken, ancak doğru olma payının bulunması bile heyecan verici.