Nokia 5
Nokia 5

Nokia 5 için Android 9 Güncellemesi Geldi

Nokia 5 hakkında HMD Global’ın ürün yöneticisi olan Juho Sarvikas Aralık ayının sonların doğru sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu. Yapmış olduğu açıklamada Nokia 5’in Android 9 Pie güncellemesinin geleceğini duyurdu. HMD Global’ın bugünden itibaren Android 9 Pie güncellemesini yayınlamış oldu.

Juho Sarvikas, Twitter hesabında şu sözlere yer verdi; “Nokia 5’in Android 9 Pie sürümüne güncellendiğini duyurmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. Nokia telefonları, zamanla daha iyi oluyor” şeklinde yapmış olduğu açıklamanın ardından 1 ay sonrasında şirket tarafından açıklama geldi.

nokia 5

Şirketin yaptığı açıklamada ise Nokia 5 ve 3.1 Plus’ın bu hafta içerisinde Android 9 Pie güncellemesinin geleceğini belirtti ve beklenen güncelleme geldi.

Bu güncellemeyle beraber gelen özellikler; adaptif pil özelliği, yeniden oluşturulan hızlı ayarları ve Android 9 Pie ile birlikte gelen tüm yeniliklere sahiplik yapıyor. MWC 2017’de tanıtımı olan Nokia 5, HMD Global’ın eski telefonlarından birisidir. Yapmış olduğu güncellemesi de dikkat çekiyor ve Android 9 Pie güncellemesi alan 9. telefondur. Şirketin Android 9 güncellemesini almayan diğer telefonlar ise ilerleyen zamanlarda almaya başlayacak.