Nokia 2.2 1

Nokia 2.2, 5.7 “Çentikli Ekran, Helio A22 ve Android One ile Yayınlandı

HMD Global, en uygun fiyatlı Android One akıllı telefonunu Nokia 2.2 tanıttı. Yeni cihaz, tüm temel akıllı telefon onay kutularını etkileyici şekilde düşük fiyatı olan 100 $ fiyatıyla işaretlemeyi hedefliyor.

Nokia 2.2 Teknik Özellikleri

Telefon, yuvarlatılmış bir polikarbonat tasarımın yanı sıra yaklaşmakta olan Android Q için söz verilmiş desteğe sahip stokta bulunan Android One yazılımının yanında iyi boyutlandırılmış bir ekrana sahip.

Nokia 2.2

Nokia 2.2, HD + çözünürlüğe sahip 5.7 inç IPS panel ve 5MP selfie kamerası için bir su damlası ile birlikte geliyor. Arka tarafta, LED flaşlı 13MP atıcı bulunuyor. Parmak izi okuyucusunun yokluğunda, biyometrik güvenlik için yüz kilidini açma özelliğine güvenmeniz gerekir.

Telefon, dört çekirdekli bir işlemciye ve 2 GB veya 3 GB RAM’e sahip Helio A22 yonga seti ile destekleniyor. Depolama 16GB 32GB geliyor ve microSD yuvası ile genişletilebilir. Batarya 3,000 mAh kapasiteye sahip, ancak microUSB üzerinden şarj oluyor.

Android One programının bir parçası olan HMD cihazları için tanıdık bir bölgede olduğumuz yazılım Android Pie’nin yakınında çalışıyor. Nokia 2.2, en az üç yıl süren yazılım güncellemelerinin güvencesi altındadır; yani Android Q ve bundan sonraki sürümü en azından görecektir. Bu tek başına, yazılım destek departmanında bilmedikleri diğer üreticilerin giriş seviyesi cihazlarının denizinde göze çarpmasına yardımcı olur. Ayrıca sol tarafta özel bir Google Asistan düğmesi de bulunmaktadır.