Nokia 1 1

Nokia 1 Android Pie Güncellemesi Alıyor

Bugün, HMD Global, Nokia 1 için Android Pie duyurusu ile tüm telefonlarını Android Pie’ye güncelleme vaadinin son bölümünü tamamlıyor. Android Pie güncellemesi zaten ilk Android Go akıllı telefonlarından biri olan Nokia 1’e yayılıyor. Telefon 2018’in ilk çeyreğinde duyuruldu ve giriş seviyesi özellikleriyle birlikte geliyor.

Nokia 1 One telefonunuz varsa, ayarlar menüsüne gidin ve güncellemeyi kontrol edin. Android 9 Pie (Go Edition), daha hızlı önyükleme süreleri, doğrulanmış önyükleme ve veri tüketimini izlemek için bir gösterge panosu gibi özellikler sunar.

Nokia 1 Android Pie

Nokia 1 Teknik Özellikler

Nokia 1, 480 x 854 çözünürlüğe sahip 4,5 inç bir telefon. 1 GB RAM, 8 GB depolama alanı ve MediaTek MT6737M işlemci içerir. Ekranın üzerinde 2MP’lik bir sensör otururken arkasındaki 5MP kamera mevcuttur.

Kullanıcıların 128 GB’a kadar depolama alanı ekleyebilmelerini sağlayacak bir SIM yuvası olarak da kullanılabilen bir MicroSD kart yuvası vardır. Telefonun bir FM radyosu, ses girişi ve 2150mAh bataryası var. Arka kapağı kullanıcı tarafından değiştirilebilir ve Nokia’nın Xpress-on kapaklarından herhangi biriyle değiştirilebilir.

Android Pie Güncellemesi Ne Zaman Olacak?

Bugünün Android Pie güncellemesinin gerçekte getirdiği şeyle ilgili olarak, Nokia 1 kullanıcıları, tamamen yenilenmiş Ayarlar menüsü ve bildirimlerin işlenme biçiminde gözle görülür iyileştirmelerin yanı sıra çok çeşitli UI güncellemeleri bulmayı bekleyebilirler. Bazı performans geliştirmelerinin birkaç diğer düzeltmelerin yanında da yapılması bekleniyor. Nokia 1’in Android 9 Pie güncellemesi, aşamalar halinde yayılmaya başlayacak. Bunu ilk kimin alacağı belli değil ama yine de HMD’nin yılın ikinci çeyreğinde serbest bırakılma sözünü tutmasına yardımcı oluyor.