nintendo ya gore olu pikseller normal 1488918500 1

Nintendo, “Ölü Pixel Normal” dedi

Nintendo’nun yeni çıkarmış olduğu konsol ile alakalı gündemde olan ölü piksel skandalından hemen sonra kullanıcılara bir cevap geldi. ” Bu gayet normaldir” cevabı alındı!

Bilindiği gibi Switch’in çıkmasından sonra gündemde bir sürü sorun yer aldı. Fakat en şaşırtanı ise Nintendo’nun yeni açıklaması olmuştu. Firmaya göre Switch’te ölü pikseller olması oldukça normaldi.

Nintendo Switch, markanın şuana kadar en hızlı şekilde satış rakamlarını yükselttiğini göstermişti. Fakat bir yandan da sorunlu olduğu görülüyor. Mavi ekrandan turuncu ekrana, jostick’in algılama sorunu gibi sorunlardan sonra da ölü piksel sorunları gündemi boyladı. Ancak ölü piksel normaldir denildi.

Markanın kendi web sitesi üzerinde yer alan Destek sekmesinde, şu şekilde bir açıklama yer almakta: “Birkaç bozulma ya da ölü piksel, LCD ekranların karakteridir. Bunlar normaldir ve bozulma olarak değerlendirilmemelidir.”

Nintendo, bir önceki cihazlarında da LCD ekran sorunlarıyla karşılaşmıştı. Nintendo DS 2004 yılında kullanıcı karşısına çıkmış ve ölü pikseller ile çok fazla eleştiri ile şikayet almıştı. Bu bakımdan arızalı ürünlerin garanti kapsamında değişiklikler meydana geldi. Fakat Switch’te sorun yaşayanlara cihaz yenileme durumu söz konusu olmuyor.