Disney Plus 1

Netflix ve Amazon Rekabet: Disney Büyük Yayın Servisinin Kontrolünde

Disney; Netflix & Co.’yu gerçek anlamda daha büyük bir rakip haline getiriyor. Metinde daha fazlasını okuyun ve Disney’in akış platformuyla ilgili ayrıntıları videoda bulabilirsiniz.

Disney, ABD video hizmeti Hulu’nun kontrolünü ele geçirdi ve bu sayede yayıncılık işinde daha güçlü bir oyuncu oldu. Disney şimdi operasyonel olarak Hulu’nun başında olacak ve kalan ortağı NBCUniversal’i Comcast grubundan satın alma seçeneğine sahip olacak.

Hulu başlangıçta büyük Amerikan TV yayıncılarının ortak bir platformu olarak tanıtıldı. Fox televizyon endüstrisinin son kazanımları ile birlikte Disney, zaten hizmette çoğunluk hissesi aldı ve bu da yeniden yapılanmayı nihayetinde kaçınılmaz hale getirdi. Hulu, Hulu AT & T telekom grubunun payını geri satın aldığında daha fazla değişiklik yapmıştı ve şimdi sadece Disney ve Comcast iki hissedarı oldu. Hulu şu ana kadar yalnızca ABD’de aktif.

Disney

Yeni Akış Servisi Disney + 2019’un Sonunda Başlayacak

Disney, Comcast paylaşımını 2024 Ocak ayından itibaren kullanabilir. Fiyat hesaplaması için, Disney en az 27.5 milyar dolarlık Hulu genel notunu garanti eder. Comcast’in bu zamandaki payının yüzde 21’in altına düşmediği de kabul edildiğinden kablo grubuna 5.8 milyar dolar garanti ediliyor.

NBC Universal’in içeriği, ilk olarak 2024 yılının sonuna kadar yayın hizmeti ile kalıyor. Aynı zamanda, şirket bunları kendi yayın hizmetlerinde dağıtabiliyor. Disney, başlangıçta ABD’de yalnızca mevcut içeriğe sahip sonbaharda bir yayın hizmeti başlatmayı planlıyor.