kepler

NASA Yapay Zekaya Sahip Yazılım ile Gezegen Keşfetmiş Olabilir!

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, yaşanabilir gezegenler arayan Kepler teleskobu ile ilgili yeni bir keşif bulduklarını ve bunu 14 Aralık Perşembe günü açıklayacağını duyurdu.

Geçtiğimiz yıllarda NASA tarafından yaşanabilir gezegenleri keşfetmesi amacı ile gönderilen Kepler teleskobunun yeni bir keşifte bulunduğu açıklandı. NASA tarafından yapılan açıklamada bu buluşu önümüzdeki perşembe günü tüm dünyaya duyurulacağı açıklandı.

Güneş Sistemimiz dışında yer alan ve dünyaya benzeyen gezegenleri keşfetmesi amacıyla uzaya yollanan Kepler teleskobunun son keşfi ile ilgili detaylı bir açıklama yapılmadı. Ancak tahminlere göre yaşanabilir bölgede bulunan bir gezegen keşfedildi. Buluşun en dikkat çeken yanı ise kuşkusuz Google tarafından geliştirilen yapay zekalı yazılımın keşfe yardım etmesi oldu.

Yapay Zeka Yeni Bir Gezegen Keşfetmiş Olabilir!

14 Aralık günü düzenlenecek olan basın toplantısına NASA’lı yetkililerin yanı sıra Google’ın yapay zeka bölümü olan Google Brain’de çalışan yetkili bir yazılım mühendisi de toplantıda yer alacak. Yapılan açıklamalarda yapay zekaya sahip yazılım sayesinde uzay teleskobu Kepler’in verilerini analiz etmenin yeni yolları keşfedildi. Bu sayede daha hızlı ve verimli sonuçlar elde edildi.

Resmi Basın Açıklaması Türkiye saati ile 14 Aralık 21.00’da düzenlenecek. NASA’nın resmi internet sitesi üzerinden de canlı olarak yayınlanacak basın toplantısına dair sorularınızı Twitter üzerinden #askNASA etiketi ile sormanız mümkün.