nasa
nasa

NASA, Ultima Thule’un en net görüntüsünü paylaştı

Amerikan uzay ajansı olan NASA, Ultima Thule‘un yeni fotoğraflarını paylaşmaya devam ediyor. Uzay ajansı bu sefer gökcisminin en net çözünürlükteki fotoğrafını yayınladı.

NASA’nın 1 Ocak günü gerçekleştirmiş olduğu Ultima Thule ile elde edilen verilerin herkes tarafından bilinmesi için paylaşımlara devam ediyor. kısa süre önce güncelleme yazısı yayınlayan New Horizons ekibi, gökcisminin en net fotoğrafını gösterdi.

nasa

NASA‘nın yaptığı açıklamalar ile New Horizons, sizlerinde gördüğü fotoğrafı Ultima Thule’dan 6750 km uzaklıkta yakalamış. Deconvulation (ters evrişim) tekniğiyle netleştirilen fotoğraf ile gökcisminin bazı detaylarını görmek mümkün oluyor. Küçük lobta bulunan 7 kilometre genişliğindeki krater dikkat çekiyor.

Fotoğrafla alakalı açıklamalarda bulunan New Horizons görevi baş araştırmacısı olan Alan Stern, paylaşılan fotoğrafta Ultima Thule‘un iki farklı lobu arasında jeolojij karakter farklarının görüldüğü ve ilerleyen aylarda renkli ve daha net fotoğrafların yayınlanacağını belirtti.