nasas 3d printed habitat challenge logo 2017 1

NASA, 2 milyon dolar ödüllü yarışmasını duyurdu

Mars’a ve diğer gezegenlere ulaşarak koloni kurmayı planlayan NASA, yaşam alanı oluşturabilme konusunda yetenekli kişilerin yardımına ihtiyaçları olduğunu duyurdu. Detaylar haberimizde.

Mars’a gitmeyi ve gezegende koloni kurmayı planlayan NASA, uygun yaşam alanı oluşturma konusunda yardıma ihtiyaç duyuyor. Mars atmosferine uyumlu, insan yaşamına elverişli olan yaşam alanı oluşturabilme konusunda yetenekli insanlarla birlikte çalışmak isteyen kurum, 2 milyon dolar ödüllü 3D Printed Habitat Challenge’ın 3. safhasının başladığını duyurdu.

mars colony

Bu yarışmada katılımcılardan etraflarında bulunan çeşitli materyaller yardımıyla dayanıklı, kullanışlı ve uygun yaşam alanları yaratmaları istenecek. İsminden de anlaşılabildiği gibi 3D yazıcıların da dahil olduğu yarışmada asıl amaç en az malzeme kullanımıyla en dayanıklı, en kullanışlı ve elbette en güvenli yaşam alanını oluşturabilmek.

Yarışmaya kayıt olmak için son tarih 15 Şubat 2018. Detaylı bilgilere NASA’nın resmi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.