pocket mozilla 1

Mozilla, Pocket’i satın aldı, İşte detaylar!

Daha sonra incelemek istenen içeriklerin topluluğunu sağlayan Pocket, Mozilla tarafınca kısa süre önce satın alındı. İşte detaylar!

2007 yılında Ağustos ayı içerisinde Mozilla eklentisi olarak kullanıma sunulan Pocket, internette bir çok makalenin daha sonra okunması için arşivlenmesine olanak sağlıyordu.

Bu zaman üzerinden 10 yıl geçmiş ve ilk Android daha sonra ise iOS olarak çoğu platformda kullanılmaya başlanarak vazgeçilmez bir araç olmuştur.

Mozilla, Pocket’i satın aldı!

Mozilla ve Pocket vazgeçilmez ikili olmuştu. Yapılan eş zamanlı açıklamayla beraber, Pocket’ın Mozilla tarafınca satın alındığı açıklanırken, satın alım sırasındaki ücret açıklanmadı.

Mozilla’nın tarayıcısı ile şuan tam entegre şekilde çalışma sergileyen Pocket’ı satın alınması kafalarda birçok soruya neden oldu.
Mozilla’ya yakın olan kaynaklar, şirketin neredeyse 10 milyon kullanıcısı bulunan Pocket’ı satın alma nedenlerinin başında yer alan nedenin ürün portföyünü Firefox ile çok daha ileri taşıyarak bazı gelişimlerin ardından kullanıcıların daha etkin bir kullanım sağlaması oluyor.

Satın alım sonraso Pocket’ın Mozilla2nın tamamına sahip olarak yan bir kurulış ile hayatına devam edecek. Bekleyip zamanla gelişimleri öğreneceğiz.