moto m 1

Moto M, Nougat güncellemesiyle birçok özelliği kavuşuyor

Son gelen açıklamalara göre geçtiğimiz yıl Hindistan’da Moto M kullanıcıları için başlayan Android Nougat güncellemesi M’lere geliyor. İşte güncelleme hakkında tüm detaylar.

Lenovo bilindiği gibi geçtiğimiz yıl Moto M için Hindistan‘da Android Nougat güncellemesini başlatmıştı. Son gelen verilere göre ülkedeki cihazlar Nougat alımına başlamış durumda. Belirtelim ki, Android 6 yani Marhsmallow ile gelen Moto M Hindistan’da iki farklı şekilde piyasaya çıkmıştı. Moto M’nin Nougat güncellemesi kullanıcıların paylaşmış olduğu verilere göre 1.5GB’lık bir boyuta sahip olarak geliyor. Güncellemeyle birlikte ayrıca Duo video çağrısı uygulamasını da beraberinde getiriyor.

FoneArena’dan ilk olarak duyuruldu!

Android 7.0 Nougat güncellemesiyle birlikte gelmesi beklenen birçok özellik düşünülüyordu. Ancak changelog‘un açıklamalarına göre bu özelliklerin dışında herhangi bir özelliğin gelmeyeceğini belirtti. Moto M Nougat güncellemesi ilk olarak FoneArena’nın yaptığı açıklamalarla öğrenildi. All-Metal gövdeye sahip olarak gelen ilk telefonunun çift SIM olarak geldiği ve üzerinde 2.5D eğimli cam ile 5.5 inç full HD IPS ekran olduğunu belirtelim. Yeni Moto’nun 2.2GHz dört çekirdekli MediaTek Helio P15 işlemcisiyle desteklenmiş durumda.

Kamerasına bakıldığında Moto M, Faz Otofokus yani PDAF sahip olarak geliyor. 16MP çözünürlük sunan arka kamerası ve ön tarafında 8MP’lik bir selfie kamerası yer alıyor. Cihazda yer alan bağlantılar ise Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth v4.1, GPS / A-GPS, 4G VoLTE (Hint LTE bantları için destek), USB Type-C (USB 3.1) ve 3.5mm ses jack olarak görülüyor. Yeni cihazın oldukça güçlü olduğu ise bir gerçek.