mobil data

Mobil Tarifelere Yeni Zam Geldi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) ‘nın web sitesinden paylaşılan karar bilgisine göre mobil tarifelere zam yapıldı. Bu karar sonucunda yurt içinde yapılan aramalardaki azami ücret 87 kuruştan 1.23 TL’ye yükseltildi.

Gündemde olan ekonomik sıkıntılar sebebiyle birçok alanda zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor.. Şimdi de telekomünikasyon sekötürü içinde bir zammın geldi.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna ait web sitesinden yapılan açıklamada Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı tarafında alınan kurul kararıyla mobil tarifelere zam yapıldığı açıklandı.

mobil internet

Yurt içi aramalarda minimum ücret 1.23 TL’ye yükseltildi

Haberturk’de yer alan habere göre BTK’nın bu kararıyla, mobil şebekelerden yapılan yurt içi aramalardaki azami ücret 1.23 TL’ye yükseldi. Bir önceki ücret ise 87.53 kuruştu. Ayrıca geride bıraktığımız 2021 yılının Nisan ayının başında bu ücretin 80,64 kuruş olduğunu belirtmekte de fayda var. Bu da son bir yılda yurt içi aramalarda uygulanan azami ücretin %52,5’lik bir artış yaşadığını ortaya koymuş oldu.

Mobil Elektronik Haberleşme Hizmetleri Azami Ücret Tarifesi’nde yüzde 43 ile yüzde 53 arasında değişen bu zamnlarla birlikte hat değişikliği, Yurtiçi SMS ücreti, açma kapama bedeli ve hatta ‘Bilinmeyen Numaralar Servisi’ ücreti bile ortalama %50 zamlandı.