Spotify 1

Mobil dünya’da sizi tamamlayan parçalar arasında müzik nerede? Yoksa Spotify sizin de mi “must have apps” kategorinizde..

Müzik hemen hemen her insanın hayatında önemli yere sahip bir enstrüman. Kimileri için meydan okuma, kimileri için an’ı yakalama, moda girme, kimileri içinse kendini en güzel ifade biçimi. Açıkcası bizler de klişe gibi dursa da “Müzik Ruhun Gıdasıdır” mottosuna bir hayli inananlardanız. Müzik olmasa halimiz nice olurdu.. Giderek mobilleşen dünyalarımızda online yada offline olduğumuz her anda müzikle ruhlarımız, bedenlerimiz bir bütün olmuş durumda. Şüphesiz kendini sürekli yenilemesi, online/offline kullanım kolaylıkları sunması, her mod’a göre müzik listeleri oluşturmanıza yada sizin için hazırlananlara ulaşmanıza imkan vermesiyle Spotify bu durumu en iyi kullananlardan. Bunu vermiş oldukları hizmetin kalitesine ve hayatınızın parçası olan her türlü ürüne entegre olabilme özellikleri ile iyi de beceriyorlar.

Spotify’ınızı hangi cihaz yada araçlarınızda kullanabilirsiniz ve kullanım alanlarınız nereler ? Ya yaşattığı duygular !!!!!

  • Mobil ( Metro – Vapur gibi toplu taşıma araçlarında insanlardan bir an olsun uzaklaşmak yada etrafınızdaki güzel bir ana , manzaraya yada dostlarınızla geçirdiğiniz güzel zamanlara sizi götürmek için en yakın arkadaşınız )
  • Tablet ( Konferans – Ofis Toplantısı gibi yanınızda çok şey taşıyamadığınız ama yine de her an araştırma modunda olduğunuz o anlardan sizi uzaklaştırmaya yararlı, küçük bir mola )
  • Bilgisayar ( Ofis’te çalışırken mobil telefonumun şarjı kıymetli ama kendi standartlarımda atmosferi solumak istiyorum diyorsanız, bilgisayarınızdan açınız efendim Spotify’ınızı, maillere en güzel eşlik eden şey sizi ortamdan soyutlayan müzik )
  • Araba ( Araba’da şarkı söylemek, mod’a girmek ayrı bir güzeldir, yaşadığımız sevinç, hüzün, coşku her neyse bunu arabada yaşamak ve spotify’ınızla orkestranızı yönetmek bu işi daha da keyifli kılıyor )
  • Hoparlör ( Plajlar ve Dağlar güneş içinize damlarken yahut temiz havayı içinize çekerken, müziğin muhakkak olması gereken, bunun ise taşınması kolay kaliteli ses sistemine sahip bir hoparlörle gerçekleşebileceği yerler. Be My Dj
  • Playstation ( Evinizde Pes17 yada NBA2K17 sonrası zafer kutlamaları yine bu platformda coşkuyla itinayla kutlanır, ev işi yaparken de güzel oluyor kanısındayız tüm evi saran müzik sesinin )
  • TV ( TV’lerimizinde hepsi akıllandı artık, playstation’ım yok diye üzülmeyin, hemen yukarıdaki aksiyonu TV’niz aracılığıyla da alabilirsiniz a dostlar )

Spotify kullanıcıları tüm bu aksiyonlara günde ortalama 148 dakika zaman ayırıyor. Aksiyon alanları ise tamamen size kalmış, dans etmek, şarkı söylemek, biraz daha özgürleşmek.. You Choose Boss..

Arkadaşlarınla müzik paylaşabilir, onları takip edebilir yada onların senin hitlerini takip etmelerine imkan verebilirsin, bu platform’da herşey tıpkı müzik gibi paylaşıma açık..

Internet popülasyonunun %53’lük kesimi dijitalden müzik dinliyor ve bu markalar için hatırı sayılır bir iletişim aracını ortaya çıkarıyor.

BMW, Hyundai , Ford , Volvo  kendileri için liste yapan markalardan, e hadi ne duruyorsun sende kendi kişisel listeni oluştur artık.

  • Sponsorlu Oturum : 30 dakikalık reklamsız oturum sponsorluğu ile izleyicilerini mutlu etmeye çalışan markalara gelsin, kesintisiz müzik candır..
  • Video Yönlendirmesi : Video ve görsellerle reklam deneyimine sponsorluk yapmak isteyenlere..
  • Ses : Sesli reklam, albüm kapağı ve tıklanabilir kampanya adından oluşan, platformlar arası kullanılabilir bir format.
  • Overlay : Overlay, Spotify’ın ‘tekrar hoşgeldin’ reklamıdır. Geri dönen kullanıcıları mobil uygulama veya masa üstünde fark edilmemesi imkansız büyük bir reklam ile selamlayarak marka etkisini ve performansını maksimuma çıkartır.
  • Ana Sayfa Yönlendirmesi : Markanı tam gün spotify ana sayfada gösterebilirsin.
  • Markalı Çalma Listesi : Marka logosu ile oluşturulan özel çalma listeleri, özel metin ve kampanyaya yönelen isteğe bağlı bağlantı
  • Reklamveren Sayfası : Spotify çalara kusursuz bir şekilde entegre olan mikrosite. Reklamveren Sayfası video, tıklanabilir görüntüler, bloglar, haberler, bağlantılar ve yorumlar gibi bir web sayfasında görüntülediğin tüm içerikleri içerebilir.

Mobilleşen dünyanda müzik bir yerlerde eksik kaldıysa, bunun kesinlikle spotify’la tamamlamanı daha fazla önermezdik sanırım.

Siz bu yazıyı okurken biz de gidip Kendrick Lamar’ın son albümü “DAMN” i dinleyelim bari..

Müzikli günler..