microsoft word ipuclari 1

Microsoft Word Hakkında Bilmeniz Gereken 3 İpucu

Microsoft Office, en popüler ofislerden biridir. Hem büyük hem de küçük işletmeler tarafından kullanılır. Öğrencileri ve ev kullanımı için versiyonları vardır. Çoğu insan kullanmasına rağmen, çoğu insan tam potansiyeli için kullanmaz. Microsoft Word ile sizi daha iyi hale getirmek için 3 harika ipucu.

Microsoft Word’deki Tüm Sembollere Bakın

Boşluk yazdığınızda ve enter düğmesine bastığınızda, hepsini çok fazla göremezsiniz ancak bu, orada hiçbir şey olmadığı anlamına gelmez. Microsoft Word belgenizin her yerinde semboller ve karakterler var ve siz bile bilmiyor olabilirsiniz. Hepsini görmek istiyorsanız, Dosyaya, Seçenekler’e, ardından Ekran’a gidin ve Ekranda Bu Biçimlendirme İşaretlerini Her Zaman Göster’i seçin. Ayrıca, Görünüm menüsüne gidip Taslak Görünümü olarak ayarlayarak ilk önce ne olmadığını görmek için Taslak Modunu da etkinleştirebilirsiniz.

Microsoft Word

Stilleri Kullan

Stiller inanılmaz derecede güçlüdür. Stil şablonu oluşturursanız, herhangi bir belge için tekrar tekrar kullanabilirsiniz. Çok fazla not yazarsanız, bir not stili oluşturabilirsiniz. Hemen hemen her belge türü için işlemi tekrarlayabilirsiniz. Var olan stilleri görmek için, Word’deki Giriş sekmesine gidin. Kendinizinkini oluşturmak için aşağı oka tıklayabilirsiniz. Benzer bir stille çok yazarsanız, onu bir stile dönüştürmeye kesinlikle değer, bu yüzden çok fazla biçimlendirmek zorunda kalmaz ve zaman kazanmanıza gerek kalmaz.

Yazmadan Önce Belgenizi Hazırlayın

Boşlukları doldurmaya başlamadan önce biçimlendirmeniz hakkında bir fikir edinmek her zaman iyi bir fikirdir. Bu şekilde, belgenizi bir araya getirmeden önce başlıklarınızı, paragraflarınızı, stillerinizi vb. biçimlendirebilirsiniz. Bunu yapmak, her şeyin uygun şekilde oturduğundan emin olmak için yapmadan önce belgenizi değiştirmenize olanak sağlar. Bazı bilgileri kopyalayıp yapıştırmaktan ve biçimlendirmenin tamamen yanlış olmasından daha sinir bozucu bir şey yoktur.