Microsoft Windows Phone e1499883217891 1

Microsoft Windows Phone Son Günlerini Yaşamakta

Microsoft Windows Phone 8.1 işletim sistemi için desteğini tamamen sonlandırdı. Yavaş yavaş tüm işletim sistemi desteğini kapatacak olan teknoloji devinin bundan sonra nasıl adımlar atacağı da merak konusu. Kesin olan bir şey var Phone 8.1 işletim sisteminin desteği tamamen kesildi. İşte detaylar.

Android işletim sistemi ve iOS işletim sistemi akıllı telefon pazarını adeta ele geçirdi. Tabi ki Android ve iOS işletim sistemlerine de rakip olarak gösterilen mobil işletim sistemleri dönem dönem ortaya çıktı. Bu mobil işletim sistemlerinden birisi de Microsoft Windows Phone işletim sistemi olmuştu. Microsoft’un en başarılı çalışması olan Windows’un mobil versiyonu olarak karşımıza çıkan Windows Phone, ilk yıllarda büyük umutlar bağlanan bir işletim sistemi versiyonu olarak gösterilmişti.

Çok tutacağı, bilgisayar alanında elde edilen başarının mobil alanda da elde edileceği düşünülüyordu. karşımıza çıkan Windows Phone, ilk yıllarda büyük umutlar bağlanan bir işletim sistemi versiyonu olarak gösterilmişti. Çok tutacağı, bilgisayar alanında elde edilen başarının mobil alanda da elde edileceği düşünülüyordu. Fakat beklenen çıkış bir türlü elde edilemedi. Aksine bir düşüş dönemi içerisine girildi. Nokia ile yapılan anlaşmada da kendi telefonlarında da Microsoft Windows Phone işletim sistemini yeterince kullandıramayan teknoloji devi artık kendi işletim sisteminin fişini çekeceğini açıkladı.

Microsoft Windows Phone

Microsoft Windows Phone 8.1 Veda Ediyoruz

İşletim sisteminin kullanımı artmayınca dahası mevcut kullanıcılar da kullanımı bırakmaya başlayınca Microsoft işletim sisteminin son günlerine geldiğini açıklamıştı. Teknoloji devinin ne zaman mobil işletim sistemini sonlandıracağı merakla bekleniyordu. Şimdi ise beklenen kararla ilgili ilk adım atıldı. Microsoft Windows Phone 8.1 desteği tamamen son buldu.

İlk olarak 8.1 sürümünün desteği kesilse de çok kısa bir süre sonra yeni sürümlerinde desteğinin kesileceği açıklandı. Çok kısa bir süre sonra tamamen kendi işletim sistemine son verecek olan markanın ne zaman bu kararı alacağını bilmiyoruz. Fakat bundan sonra yeni bir güncelleme beklemiyoruz.