windows 10 mobile creators

Microsoft Windows 10 Mobile Creators İçin Yeni Bir Karar Aldı

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemlerinin başında yer alan Windows işletim sisteminin son dürümü olan Microsoft Windows 10 işletim sisteminin son güncellemeleri yayınlandı. Windows 10 Creators güncellemesini yayınlayan Microsoft aynı güncellemenin mobil sürümünü ise her telefona vermeyeceğini açıkladı.

İşletim sistemi devlerinden biri olan Microsoft çok kısa bir süre içerisinde tüm dünyada aynı anda yeni Windows 10 güncellemelerini yayınladı. Microsoft tarafından yayınlanan yeni güncellemeyle beraber işletim sisteminin yapısı da değiştirilmiş oldu. Oyun modu, gün ışık modları ve benzer birçok moda sahip olan güncellemenin yayınlanmasıyla Windows 10 işletim sistemli bilgisayar serileri de yeni nesil işletim sistemine yükseltilmiş oldu. Söz konusu işletim sistemiyle beraber gelen özellikler ve yayınlanan güncellemenin nitelikleri bir yana dursun işletim sisteminin hangi platformlarda yayınlanacağı da merak konusu olmuştu. Bilgisayarlar için yayınlandı ama Microsoft’ın söz konusu güncellemeyi hemen her Windows Phone cihazı için yayınlamayacağını duyurdu.

Microsoft Windows 10 Mobile Creators Güncellemesi Gelmeyecek Mi?

Yapılan açıklamadan sonra kararın nedeni de belli oldu. Tüm mobil işletim sistemleri içerisinde en az kullanılan işletim sisteminin Microsoft Windows 10 Mobile işletim sistemi olduğu öğrenildi. Bu nedenle Microsoft’un Microsoft Windows 10 Mobile Creators güncellemesini her akıllı telefon modeline getirmeyeceği söz konusu güncellemenin sadece belli Microsoft akıllı telefonlarıyla sınırlı kalacağını belirtti.

windows 10 mobile creators

Zaten akıllı telefon dünyasında istediği başarıyı bir türlü yakalayamayan markanın bir de üstüne böyle bir durumla gündeme gelmesi aslında markanın mobil alana verdiği öneminde iyice azaldığını gösteriyor. Güncelleme paketinin geleceği akıllı telefonlar ise markanın en çok satan akıllı telefon modelleri olarak gösterildi. Microsoft Windows 10 Mobile Creators güncellemesi alacak Microsoft akıllı telefonlara daha detaylı bakalım.

Microsoft Windows 10 Mobile Creators Güncellemesi Alacak Akıllı Telefonlar?

Microsoft’un akıllı telefonları için aldığı bu karar sonrasında kendi telefonlarından bazı modellere söz konusu güncellemenin sunulacağı belirtildi. Microsoft’un sadece Lumia 550 modellerinin üstü akıllı telefonlarının Microsoft Windows 10 Mobile Creators güncellemesi alacağı açıklanmış olsa da Windows Phone işletim sistemini kullanan farklı markaların akıllı telefonların bu güncellemeleri alacağı belirtildi.

Bu noktada güncellemeleri alacak olan telefonlar içerisinde ise VAIO Phone, HP Elite X3, Alcatel Idol 4S modelleri yer aldı. Doğrudan markalar tarafından açıklanan Microsoft Windows 10 Mobile Creators güncelleme desteğiyle beraber telefonların nasıl değişeceği konusunda ise şu an net bilgiler verilmiş değil. Fakat güncellemeyi alacak olan cihazların bundan sonra çok daha işlevsel olacağı ve gelen güncellemenin yapı olarak da akıllı telefon performanslarını artıracağı belirtiliyor. Fakat bir yandan da Windows Phone kullanımının her geçen gün biraz daha azaldığını düşünecek olursak bir sonraki güncelleme için akıllı telefon desteğinin umut vermediğini de görmüş oluruz.