Windows 10 Guncelleme 1 1

Microsoft Windows 10 Mayıs 2019 Güncellemesi Kullanıma Sunuldu

Microsoft, şimdi Windows 10’un yeni 1903 sürümünü sağlamaktadır. “Mayıs 2019 Güncellemesi” olarak da bilinen özellik uzantısı, manuel olarak indirilebilir veya Windows Update aracılığıyla edinilebilir. Bir bakışta tüm yeni özellikler.

Windows 10 Güncelleme

Microsoft, bir sonraki Windows 10 özellik güncellemesini aylardır test ediyor ve şimdi herkes için kullanıma sunulacak. Üreticinin yüklemeyi Windows Update aracılığıyla etkin bir şekilde itmesine kadar her zaman olduğu gibi, ilkinde olmak isteyenlerin de her zaman olduğu gibi birkaç seçeneği var. Örneğin, en son güncellemeleri aramak zaten bazılarının güncellemelerinin görünürlüğüne neden oluyor – Microsoft yakın zamanda özellik güncellemelerini kurulumdan önce açıkça yayınlamayı önerdi.

Güncellemenin hemen yapılmasını istediğinden emin olan herkes, indirme sayfasındaki güncelleme sihirbazını da deneyebilir, bu da Windows Update’e yükseltme işlemini gerçekleştirir. Her zaman olduğu gibi, Microsoft ayrıca, yükleme dosyalarını birkaç kez indirmek zorunda kalmadan birkaç bilgisayarı güncellemek istiyorsanız kullanışlı olan, bir ISO dosyası veya bir USB flash sürücü oluşturmak için kullanılabilecek Ortam Oluşturma Aracını da sunar.

Windows Güncelleme Yenilikleri

Mart ayı için planlanan güncelleme çok fazla büyük yeni özellik sunmuyor, ancak kesinlikle diğer ilginç gelişmeler için olması gerekiyor, işte yeniliklere genel bir bakış:

  • Parlak mod isteğe bağlı
  • Güncellemeler sırasında alan sorunlarını önlemek için ayrılmış hafıza. (güncellemenin kendisi tarafından etkinleştirilmelidir)
  • Sorun giderme için asistan
  • Windows Update geliştirmeleri (kullanım süresi, 7 gün boyunca güncelleme sonu)
  • Windows Sandbox (Windows 10 Pro, Windows özellikleri altında etkinleştirme gerekir)
  • Windows arama ve Cortana yine ayrılmış, arama özelleştirilebilir
  • Fare işaretçisini yapılandırılabilir
  • Hesap makinesi, posta ve takvim vb. gibi tümleşik programlar için çeşitli güncellemeler.