Microsoft Sony 1

Microsoft Ve Sony Bir Araya Geldi: Oyun Sektöründe Şaşırtıcı İşbirliği

Sony CEO’su Kenichiro Yoshida ve Microsoft CEO’su Satya Nadella arasındaki potansiyel çığır açan bir el sıkışma dün akşam teknoloji ve oyun endüstrisindeki iki büyük isim arasında stratejik bir ortaklık imzaladı.

Bulut akışı, oyun akışı ve yapay zeka alanlarında, gelecekte tüketiciye doğrudan eğlence platformları için ortaklaşa yenilikler geliştirmek isteniliyor.

Microsoft ve Sony tarafından imzalanan Mutabakat Muhtırası, Microsoft’un Azure platformuna dayanan ortak bir geliştirme ile ilgili oyun ve içerik yayın hizmetlerini test etmek için tasarlanmıştır. Bu, dünyadaki müşterilere daha iyi bir eğlence deneyimi sunmaktır. Ek olarak, oyun programcıları ve diğer içerikler daha iyi geliştirme platformlarının geliştirilmesinden ve genişletilmesinden faydalanmalıdır.

Yarı iletken ve AI sektörlerinde daha fazla işbirliği planlanmaktadır. Bunlar arasında akıllı yeni görüntü sensörü çözümleri ve Microsoft’un AI platformlarının ve araçlarının Sony’nin ürünlerine entegrasyonu yer alıyor. Kullanıcılar sezgisel ve kullanımı kolay AI deneyiminden faydalanmalıdır.

Microsoft Sony

Sony CEO’su Açıklamalarda Bulundu

Sony Başkanı ve CEO’su Yoshida, Ortaklık Mutabakat Zaptı imzalandıktan sonra şunları söyledi:

“Her iki şirketin de bazı alanlarda rekabet etmesine rağmen, Microsoft uzun yıllardır bizim için önemli bir iş ortağı oldu ve gelecekteki bulut çözümlerinin ortak geliştirilmesinin etkileşimli içeriğin gelişimine önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.” Herhangi bir yarı iletkenden ve AI şirketinden önde gelen teknoloji, halk için yeni bir değer yaratmak için karşılıklı olarak tamamlayıcı bir şekilde çalışacaktır. ” dedi.