Microsoft Paint 2019 1

Microsoft Paint, Windows 10’un Bir Parçası Olarak Kalacak

Microsoft Paint çizim programı Windows 10’un bir parçası olmaya devam ediyor. Ayrıca, Mayıs ayındaki bir sonraki büyük güncelleme olan yazılım, halefi Paint 3D ile birlikte dahil edilecek.

Microsoft yöneticisi Brandon LeBlanc’ın Twitter gönderisine göre, Microsoft, çizim yazılımı Windows 10’un bir parçası olarak bırakıyor. Teknoloji portalı “The Verge” ilk önce bunu bildirmişti. Buna göre, 1903’te yaklaşmakta olan güncelleme yazılımını Mayıs’ta da içermelidir.

Microsoft Paint

Microsoft, Paint’i Windows bileşeni olarak kaldırmak ve gelecekte yalnızca Microsoft Mağazası’ndan ücretsiz olarak indirmek için teklif vereceğini açıklamıştı. Daha modern Paint 3D ile programın pek çok özelliğini içeren bir halef hazırdır.

MS Paint ile basit grafikler ve basit görüntü işleme adımları bilgisayarda yapılabilir. Program, Windows 95’ten bu yana Microsoft işletim sisteminin bir parçası olmuştur. Selefi Paintbrush, Windows geçmişine daha da geriye gider.

Paint İle Paint 3D Arasındaki Farklar

Paint, yıllarca Windows’un birkaç sürümünün ayrılmaz bir parçası olmuştur ve çoğu kişiye aşina olmalıdır. Fırçalar, şekiller ve renk seçimi gibi temel fonksiyonlara ek olarak, sadece sanat eserlerini boyamakla kalmaz, resimleri kırpabilir ve bunları çeşitli biçimlerde dışa aktarabilirsiniz, ki bu muhtemelen en yaygın kullanım alanlarından biridir.

Halefi Paint 3D, Nisan 2017’deki İçerik Oluşturucu Güncellemesinden bu yana kullanılabilir ve belirgin bir şekilde güncellenmiş bir görünüme sahiptir. Ancak hepsi bu kadar değil: Klasik tekliflerin yeniden yazılması, adından da anlaşılacağı gibi, 3D tasarım için çalışıyor. Bu, tuvale sadece 2D şekiller getirmez, aynı zamanda bir dizi üç boyutlu cisim grubunun yanı sıra 3D kütüphanesinin Remix 3D modellerini de getirir.