Microsoft

Microsoft, Google’ı geçerek en değerli üçüncü şirket oldu

Microsoft, değerinin azaldığı düşünülmesine rağmen Google‘ı geçmeyi başardı ve dünyanın en değerli üçüncü şirketi konumuna yükseldi. Şirketin mevcut değeri 753 milyar dolar.


Apple, Amazon, Microsoft ve Google (Alphabet) uzun bir süredir dünyanın en değerli şirketi olma konusunda birbirleriyle yarışmakta ve sektörlerdeki değişime göre birbirlerini geçmekte. CNBC, büyük bir değişimle bu dört şirket arasındaki sıralamanın bir kez daha değiştiğini duyurdu. Microsoft, değerini 753 milyar dolara yükseltip son üç yıldır önünde bulunan Google’ı geçmeyi başardı.

Microsoft

Satya Nadella’nın yönetiminde dört sene içerisinde hisse değerini ikiye katlamayı başaran şirket, şimdi Amazon’u geçmeyi hedefliyor. En değerli ikinci şirket konumunda bulunan Amazon’un değeri 782 milyar dolar civarında, en değerli şirket olan Apple’ın değeri ise 923 milyar dolar civarında. Yani Windows’un geliştiricisinin yakın zamanda Amazon’u da geride bırakma ihtimali bulunuyor, ancak Apple’ı geçmesi (tabii eğer geçebilirse) pek kolay olmayacaktır.

Kaynak