Microsoft Chromium Edge 1

Microsoft, Chromium Edge’in Windows 7 Ve 8 İçin Geliştirmelerini Başlattı

Microsoft bugün Windows 7, Windows 8 ve Windows 8.1 için ilk Chromium Edge kurulumlarını yayınladı. Önizlemeyi şimdi microsoftedgeinsider.com adresinden indirebilirsiniz.

Chromium Edge Kurulumu

Aralık ayında Microsoft, Chromium Edge’in geliştirilmesini masaüstünde kabul etti, Edge güncellemelerinin Windows 10 güncellemelerinden ayrıldığını duyurdu ve Edge’in Windows’un tüm desteklenen sürümlerine ve macOS’a geldiğini söyledi. Nisan ayında, Microsoft ilk Windows Chromium Edge’i Windows 10 için oluşturdu, ancak yalnızca 64 bit sürümü için ve yalnızca İngilizce olarak yayımladı. Daha fazla özellik ve macOS oluşturur Mayıs ayında.

Chromium Edge

Microsoft şimdi ilk sözünü verdi ve Chromium Edge şimdi “her büyük masaüstü platformunda” önizlemede. Ancak Microsoft’un Linux’a olan sevgisine rağmen, şirket henüz Edge’in duyurularındaki işletim sisteminden bahsetmedi. Yine de bir Chromium Edge Linux söylentileri devam ediyor.

Şirket, “Microsoft Edge’in bir sonraki sürümünü, desteklenen tüm Windows sürümlerine sunmak, her cihazda müşterilerimiz için web’de gezinme deneyimini geliştirme ve geliştiricilere daha az parçalanma ile harika deneyimler oluşturma konusunda güçlendirme hedefimizin bir parçası” dedi. “Microsoft Edge, Windows ve macOS’un tüm desteklenen sürümlerinde aynı ve daima güncel bir platforma ve aynı geliştirici araçlarına sahip olacak. Bu, tüm Windows müşterilerinin en yeni tarama seçeneklerine sahip olmalarını sağlarken, web üzerindeki geliştirici ağrısını azaltacaktır. ” açıklamalarında bulundu.

Microsoft, Windows 7 ve Windows 8 için Chromium Edge’in “büyük ölçüde Windows 10 ile aynı” olduğunu iddia ediyor. Ancak, karanlık mod desteği eksikliği ve AAD oturum açma desteği bulunmaması dahil olmak üzere bilinen birkaç sorun vardır.