iPhone 8

Merakla Beklenen iPhone 8 Ortaya Çıktı

Akıllı telefonlar içerisinde en çok merak edilen serilerden biri olan iPhone 8 modeli için sonunda net bilgiler gelmeye başladı. Henüz Apple’ın doğrulama yaptığını görmesek de iPhone 8 akıllı telefonlarının tasarımlarını ortaya koyan yeni paylaşımlar yapılmaya başlandı bile. Son olarak yeni seri akıllı telefonları için bir video yayınlandı. İşte detaylar.

Apple’ın seriyi baştan sona yenileyeceği akıllı telefonu olarak gösterilen iPhone 8 modeli için yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak telefonların bazı görsellerinin paylaşıldığını aktarmıştık. Şimdi ise yeni serinin tüm detaylarını ortaya koyan video yayınlandı. Oneleaks ve Tiger Mobiles ortaklığı ile yayınlanan videoyla beraber hem iPhone 8 tasarımı hakkında bilgiler verildi. Hem de iPhone 8 modeli hakkında merak edilen teknolojiler konusunda ipuçları verildi. Hemen videonun detaylarına geçelim.

İşte iPhone 8 Modeli!

Yayınlanan videoda ilk dikkat çeken konu, telefonların ön kısmının tamamen ekrandan oluşuyor olması. Tamamen ekran bölümünden oluşan akıllı telefonların parmak izi sensörleri içinde özel bir bölüm oluşturulmadığı görülüyor. Ne önde ne de arkada özel bir bölümün olmaması, yeni serinin uzsun süredir konuşulduğu gibi ekrana entegre parmak izi kullanacağını gösteriyor. Bunun dışında videoda telefonların boyutu hakkında da bilgiler bulunuyor verilen bilgilere göre yeni iPhone serisi 7.5 mm kalınlığa sahip olacak.

https://youtu.be/pW1gx086ZxU

Bu da demek oluyor ki daha kalın bir model ile karşı karşıya kalacağız. Kasa boyutu değişmese de ekran boyutunun artış gösterdiği de görülen yeni seri akıllı telefonların kamera kısmında ise kalınlığın 9.1 mm kalınlığına kadar çıktığı görülüyor. Kamera kısmında da beklendiği gibi çift arka kamera kullanıma yer veren serinin, paylaşılan bu videosuyla beraber en tutarlı tasarımları da ortaya çıkmış oldu.

Şimdilik sadece tasarımı ve parmak izi yerleşimi hakkında detayların konuşulduğu videoda teknik özelliklere pek fazla değinilmiş değil. Apple’ın tanıtımından önce teknik detaylar konusunda bilgilerin gelip gelmeyeceği ise merak konusu. Şimdilik bu noktada da oldukça sınırlı bilgiler bulunuyor. iPhone 8 telefonları böyle gelecek olursa yeni modellerin satış rakamlarının ise oldukça yüksek olacağı beklentisi var.