ahah 1

Ay’da araç kullanmak işte böyle görünüyor [Video]

NASA tarafından yayımlanan bir video, 21 Aralık 1972 tarihinde Ay’a varan Apollo 16 ekibinin uydumuzun yüzeyinde araç kullanmasını gösteriyor.

İkinci Dünya Savaşı’nın ardından teknolojinin gelişmesiyle Dünya’nın en yakın komşusuna, Ay’a göz diktik. Gezegenimizin uydusuna gidebilmek adına çeşitli denemeler yapıldı, bu amaç doğrultusunda birçok insan hayatını kaybetti. Ancak 1969 senesinde Apollo programının bir parçası olan Apollo 11 uzay aracı Ay’a iniş yaptı ve insanlık tarihinde yeni bir sayfa açtı. 1972 senesinin sonuna kadar süren program Ay hakkında yeni şeyler öğrenmemizi sağlamış olsa da bazı kişiler Ay’a hiç gidilmediğini ve NASA’nın kanıtlarının bir yalandan ibaret olduğunu iddia ediyor.

Bu iddiaları sonlandırmak adına Apollo programından elde ettiği tüm videoları, tüm fotoğrafları ve birçok veriyi paylaşan NASA, Ay’da araç kullanmanın nasıl olduğunu gösteren bir video da yayımladı.

Videoda gördüğünüz araç Kumandan John Young tarafından kullanılıyor ve kameranın arkasında astronot Charles Duke bulunuyor. Lunar Roving Vehicle isimli araç videonun çekiliği tarihten daha uzun süredir Ay’da bulunuyor. Apollo 16 görevine ait olan video, Ay’da araç sürmenin nasıl bir deneyim olduğunu gözlemleme fırsatı sunuyor. Sizce de tepeleri aşarsa uzay boşluğuna düşecek gibi görünmüyor mu?

https://www.youtube.com/watch?v=AXAmsaxoehs