bitcoin 1 1
BERLIN, GERMANY - FEBRUARY 15: In this photo illustration model Bitcoins standing in front of Dollar bills on February 15, 2016 in Berlin, Germany. (Photo Illustration by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images)

Madencilik platformu hacklendi, 4700 Bitcoin çalındı!

NiceHash isimli madencilik platformu tarafından yapılan açıklamaya göre hackerler platformdan yaklaşık 4700 adet Bitcoin çalmayı başardı. Çalınan Bitcoinlerin değeri 64 milyon dolardan fazla.

En popüler madencilik platformlarından birisi olan NiceHash, sistemindeki bir açık nedeniyle yaklaşık 4700 adet Bitcoin’in çalındığını duyurdu. Açığın bulunmasının ardından daha fazla Bitcoin’in çalınmaması adına tüm faaliyetlerini durduran ve konuyla ilgili kullanıcılarını bilgilendiren platform, tüm kullanıcılarının acilen şifrelerini değiştirmelerini istedi. Bitcoin’in güncel değerine bakacak olursak 64 milyon dolardan daha fazla paranın çalındığı hack saldırısı, NiceHast tarafından “son derece profesyonel ve karmaşık yöntemler kullanılarak hazırlanmış bir saldırı” olarak nitelendirildi.

bitcoin

Bitcoin’in değeri etkilenmedi

Bu gibi olayların yaşanması, Bitcoin’in market değerini direkt olarak etkilediği için dijital para biriminin değeri yüksek oranda düşüş gösterebilirdi. Ancak bu hack saldırısının yaşandığı sırada 14.650 dolar civarında olan Bitcoin, saldırının hemen ertesi gün (yani bugün) 15.000 dolar seviyesini geçmeyi başardı.