macOS guncelleme 1

Mac’te Yaklaşmakta Olan Apple TV Ve Müzik Uygulamalarını Gösteriyor

Apple’ın önümüzdeki Pazartesi günü şirketin yıllık WWDC etkinliğinde macOS 10.15 ve iOS için bir sonraki büyük güncellemeyi duyurması bekleniyor ve bundan sonra ne olabileceğine daha fazla dikkat çekiyoruz.

Apple’ın bir sonraki macOS sürümü Pazartesi günü WWDC’de tanıtması bekleniyor. Şirket geçmişte macOS 10.15 için yeni uygulamalar üzerinde çalıştığı söyleniyor ve bugün bu uygulamalardan ikisine ilk bakışımızı alıyoruz.

Yeni Apple TV ve Müzik Uygulamaları

Yaklaşan bir karanlık modun ve güncellenmiş iOS uygulamalarının sızmasından sonra, 9to5Mac, macOS 10.15 için tasarlanan yeni Apple TV ve Müzik uygulamalarının ekran görüntülerini gösteriyor.

macOS

Ekran görüntüleri, sol taraftaki çubuk boyunca renkli ikonlar gösterir ve iTunes esque görünümünde ve hissinde bulunur. Tıpkı mobil Apple Music uygulamasında olduğu gibi, yeni macOS Müzik uygulamasındaki şarkıları For You ve Radio gibi çeşitli kategoriler altında tarayabileceğiniz gibi görünüyor. Uygulamanın merkezi, oynatma kontrolünü içerir. Uygulamanın tasarımı özellikle ilginçtir çünkü Apple’ın geçmişte monokrom tasarımı lehine değiştirdiği kenar çubuklarına renkli ikonları geri getirir.

Apple Music uygulaması aynı zamanda kullanıcıların cihazlarını senkronize etmelerine izin verecek, iPhone’larınız ve iPad’leriniz de iTunes’taki gibi çalışacak.

Birçok İçerik Türü Sıralanmakta

TV uygulaması ise merkezdeki navigasyon çubuğunda biraz daha fazlasını sunuyor. Şimdi İzle, Filmler, TV Şovları, Çocuklar ve Kütüphane için sekmelere göz atabilirsiniz ve her sekme daha fazla içerik türü sıralamak için kullanabileceğiniz bir sol menü sunar.

Henüz hiçbir şey teyit edilmedi elbette, WWDC’den çıkan en son haberler için 3 Haziran Pazartesi günü açıklanması bekleniliyor. Her iki durumda da önümüzdeki hafta WWDC’deki macOS 10.15’teki yeni uygulamalara ve diğer uygulamalara daha yakından bakmalıyız – bu nedenle canlı yayın kapsamımıza dikkat edin.