unnamed 1

macOS için Chrome Zararlı Yazılımları Engelleyecek

Chrome artık Güvenli Arama özelliğini macOS kullanıcıları için de kullanılabilir hale getirecek.

İnternet, oldukça geniş bir kavram. Bu bakımdan tehlikeler de oldukça fazla oluyor. Elbette olumlu yanlarıda bulunmakta. Dünyanın en ünlü ve aktif tarayıcılarından biri olan Chrome ise kullanıcıların internet ortamında daha güvenli olması adına çok fazla çalışma sergiliyor. Daha önce Güvenli Arama adında Android ve Gmail platformlarına hizmet veren Google, şimdi ise macOS platformuna Güvenli Arama özelliğini getirecek.

safe browsing macos

Bu bakımdan kullanıcılar zararlı olarak tanınan sitelere giriş yapmaya çalıştıklarında, tıpkı windows PC’lerdeki gibi kırmızı uyarı ekranını görebilecekler. Bu bakımdan macOS kullanıcıları için zararlı yazılımların sistemlerine bulaşması çok daha erkenden önlenebilecek. Bunun yanı sıra güvenlik özelliğinin özellikle kullanıcıların izni almadan başlangıç ekranına, ana sayfayı ve standart arama motorunu değiştirmeye yönelik bazı yazılımlar üzerinde durulduğu öğrenildi.

Tarayıcının ayarlarının sadece Chrome’un kendi mağazasında yer alan eklentiler tarafınca değişikliğe uğrayabilecek. Değişikliğin ise 31 Mart günü sunulacağı öğrenildi.