LG X 1 1

LG X Akıllı Telefonları Şaşırtacak Sistemlerle Geliyor

LG G serisi amiral gemileriyle akıllı telefon pastasında büyük bir dilim almayı başaran LG, şimdilerde yeni seri akıllı telefonlarıyla da ürün yelpazesini genişletmeye başladı. Son olarak markanın LG X akıllı telefonları üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Şimdiden belli başlı özellikleri netlik kazanan LG X serisinin iddialarına daha yakından bakalım.

Birkaç ay öncesine kadar yeni seri amiral gemisi akıllı telefonları olan LG G6 serisini piyasaya çıkaran LG’nin rakiplerine kadar çok fazla üstün gelecek farkları olmadığı düşünülse de markanın bu alanda kendi kullanıcı kitlesi sayesinde yeni amiral gemisinin de bir hayli ilgi görmesi sağlanmıştı.

Bunun dışında yüksek fiyatlı amiral gemisi akıllı telefonlarına ek olarak daha düşük bütçelere hitap eden telefonları da piyasaya sürmek isteyen LG, bu noktada son olarak LG X serisiyle gündeme geldi. Markanın yenilenmiş orta segment akıllı telefonlarından biri olacak olan LG X modelinin ortaya çıkmasından sonra beklenen özellikleriyle ilgili olarak paylaşımlarda yapılmaya başlandı. Peki markanın en çok tercih edilecek olan akıllı telefon modellerinden biri olması beklenen serinin nasıl özellikleri belirlendi?

LG X

LG X Özellikleri, Çıkış Tarihi ve Fiyatı

Yeni seri akıllı telefonların en çok dikkat çeken özellikleri telefonların dayanıklılıkları olacak. Özellikle kampçılar için geliştirildiği belirtilen LG X serisinin maksimum dayanıklılık değerleriyle gelmesi bekleniyor. İlk olarak IP68 sertifikasıyla suya toza karşı dirençli olacak olan modellerin bunun dışında ekranlarının da kırılmaya ve çizilmeye karşı dayanıklı olması bekleniyor.

Teknik kısımda ise telefonların Snapdragon 435 serisi işlemcileriyle gelmesi ve 5.2 inç ekranlara sahip olması bekleniyor. Full HD çözünürlük değerine sahip olan akıllı telefonların en çok dikkat çeken noktaları olan pillerinin ise 4100 mAh kapasitesinde olması bekleniyor.

Kampçılar için özel tasarlanması nedeniyle pillerinin kapasitesinin bu kadar yüksek olduğu belirtilen LG X için satış fiyatı ise açıklanmış değil. Sadece telefonların 26 Mayıs tarihinde satışa çıkacağı belirtiliyor. Fiyat konusunda da LG’nin kısa süre içerisinde açıklama yapması bekleniyor. Şimdiden ilgi odağı olan akıllı telefonların beğenilmesi durumunda devam serilerinin de gelmesi bekleniyor.