Lg Display

LG Display, 65 inçlik katlanabilir OLED ekranını tanıttı

LG Display, CES 2018 etkinliğinin başlamasına günler kala 65 inçlik katlanabilir OLED ekranını tanıttı. Şirket, bundan dört sene önce aynı modelin 18 inçliğini üretmiş ve daha büyük modellerin geliştirilme aşamasında olduğunu duyurmuştu. Detaylar haberimizde.

Dünyanın en büyük ekran tedarikçilerinden birisi olan LG Display, 9 Ocak tarihinde başlayacak olan CES 2018 etkinliğine özel olarak 65 inçlik katlanabilir OLED ekranını tanıttı. Bundan yalnızca dört sene önce 18 inçlik katlanabilir OLED ekranını tanıtan üretici, teknolojinin geliştirilme aşamasında olduğunu duyurmuş ve bu modelin yalnızca başlangıç olduğunu söylemişti. LG Display’in bu sözünü tuttuğunu ve hatta beklenenden daha fazlasını yaptığını söylemek mümkün. 18 inçlik modelin ekran kalitesine ve 65 inçlik modelin paylaşılan görseline bakacak olursak, şirketin teknolojisini de geliştirdiği söylenebilir.

LG Display
Soldaki eski, sağdaki ise yeni model.

Katlanabilir OLED ekranın ses teknolojisi de son derece iyi. Ekranda, Sony’nin OLED TV’lerinde kullanılan Crystal Sound teknolojisi kullanılmış. Hoparlörlere ihtiyaç duymadani, OLED ekran teknolojisinden faydalanarak ses üreten Crystal Sound, 65 inçlik ekranın daha da şık görünmesini sağlıyor.

LG Display

LG’nin dolu dolu bir CES 2018 etkinliği geçireceğini söylemek şimdiden mümkün. Şirketin saydam dokunmatik ekranlı ThinQ buzdolabıyla ilgili haberimize buradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. Bakalım etkinliğe çok az bir süre kala başka hangi teknolojileri göreceğiz.